Mitrovčanin pljačkao lekare, par pokušao prodavnicu u centru

Mitrovčanin pljačkao lekare, par pokušao prodavnicu u centru

Novosadska policija sinoć je uhapsila P. R. (26) iz Sremske Mitrovice, osumnjičenog za šest krivičnih dela. Sumnja se da je on, juče po podne, preteći nožem, oduzeo novac i fotoaparat u jednoj privatnoj lekarskoj ordinaciji, a da je, u protekle dve sedmice,  na isti način počinio još tri razbojništva. Tada je, kako se sumnja, oduzeo novac i mobilne telefone od  zaposlenih u još jednoj zdravstvenoj ordinaciji, prodavnici i cvećari.

On je, takođe, osumnjičen za krivična dela krađe novčanika i mobilnog telefona od radnika u prostorijama Doma zdravlja. Osumnjičenom  je određeno policijsko zadržavanje, do 48 sati, po odobrenju nadležnog tužioca  i biće doveden na saslušanje sudiji za prethodni postupak, saopštila je danas Policijska uprava.

Takođe, dvoje osumnjičenih za pokušaj razbojništva uhvaćeno je neposredno pošto su pokušali da opljačkaju radnicu jedne prodavnice u centru Novog Sada. Sumnja se da  su četrdesettrogodišnji muškarac i godinu dana mlađa saučesnica, sa korpom punom namirnica, došli na kasu i tražili novac od radnice. Kada je prodavačica odbila njihov zahtev, muškarac ju je nekoliko puta udario rukom, a zatim i korpom, a onda su oboje pobegli.

Kriminalistička policija našla  je osumnjičene desetak minuta kasnije i dovela ih u službene prostorije. Protiv  oboje biće podneta krivična prijava koja ih tereti za krivično delo razbojništva u pokušaju, dodaje se u današnjem saopštenju policije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan