MK Grupa proslavila 35 godina poslovanja i najavila nove investicije (VIDEO)

MK Grupa proslavila 35 godina poslovanja i najavila nove investicije (VIDEO)

Kompanija MK Grupa (MK Group) proslavila je 35 godina poslovanja u Hotelu Šeraton i tom prilikom je vlasnik kompanije, Miodrag Kostić, najavio investicije od 500 miliona evra u sektore agrara, bankarstva i turizma u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope.

Kostić je u ponedeljak veče, na proslavi 35 godina poslovanja kompanije rekao da je MK Grupa danas lider u hotelijerstvu, agraru, a AIK Banka, takođe članica te grupe, verovatno najprofitabilnija banka na ovim prostorima.

- MK Grupa je počela sa troje zaposlenih u jednoj maloj kancelariji, a danas, 35 godina posle, imamo 7.000 zaposlenih i radimo u 74 opštine u Srbiji. Planiramo da u narednih pet godina investiramo u Srbiju i region 500 miliona evra - rekao je Kostić.

 

Finansijski direktor MK Grupa Dušan Radičević osvrnuo se večeras na rezultate ostvarene u protekloj godini, a najavljuje i nove strateške odluke kompanije.

- U prethodnoj godini otvorili smo hotel Šeraton u Novom Sadu, postali smo većinski vlasnik aerodroma ''Portorož'', uvećali smo udeo u Gorenjskoj Banci, a sada privodimo kraju stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe. Vrlo smo odlučni da u narednim godinama zadržimo lidersku poziciju u jugoistočnoj Evropi u ključnim segmentima našeg poslovanja, agraru, bankarstvu i turizmu - ističe Radičević.

U prethodnih 35 godina, kaže Radičević, MK je investirala milijardu evra u poslovanje.

Tokom proslave jubileja, svečano su predstavljeni i nov vizuelni identitet i vrednosti MK Grupa, kao i menadžeri svih divizija koje posluju unutar MK Grupa sistema.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan