MK Grupa proslavila 35 godina poslovanja i najavila nove investicije (VIDEO)

MK Grupa proslavila 35 godina poslovanja i najavila nove investicije (VIDEO)

Kompanija MK Grupa (MK Group) proslavila je 35 godina poslovanja u Hotelu Šeraton i tom prilikom je vlasnik kompanije, Miodrag Kostić, najavio investicije od 500 miliona evra u sektore agrara, bankarstva i turizma u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope.

Kostić je u ponedeljak veče, na proslavi 35 godina poslovanja kompanije rekao da je MK Grupa danas lider u hotelijerstvu, agraru, a AIK Banka, takođe članica te grupe, verovatno najprofitabilnija banka na ovim prostorima.

- MK Grupa je počela sa troje zaposlenih u jednoj maloj kancelariji, a danas, 35 godina posle, imamo 7.000 zaposlenih i radimo u 74 opštine u Srbiji. Planiramo da u narednih pet godina investiramo u Srbiju i region 500 miliona evra - rekao je Kostić.

 

Finansijski direktor MK Grupa Dušan Radičević osvrnuo se večeras na rezultate ostvarene u protekloj godini, a najavljuje i nove strateške odluke kompanije.

- U prethodnoj godini otvorili smo hotel Šeraton u Novom Sadu, postali smo većinski vlasnik aerodroma ''Portorož'', uvećali smo udeo u Gorenjskoj Banci, a sada privodimo kraju stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe. Vrlo smo odlučni da u narednim godinama zadržimo lidersku poziciju u jugoistočnoj Evropi u ključnim segmentima našeg poslovanja, agraru, bankarstvu i turizmu - ističe Radičević.

U prethodnih 35 godina, kaže Radičević, MK je investirala milijardu evra u poslovanje.

Tokom proslave jubileja, svečano su predstavljeni i nov vizuelni identitet i vrednosti MK Grupa, kao i menadžeri svih divizija koje posluju unutar MK Grupa sistema.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad štrand bez vode Isključenje struje isključenja struje novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Novom Sadu bebe Hitna pomoć sahrane klinika za ginekologiju i akušerstvo javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija JGSP "Novi Sad" raspored sahrana novi sad servisne informacije bez struje raspored sahrana i ispraćaja banovina novi sad Republički hidrometeorološki zavod Vreme u Srbiji jkp lisje vremenska prognoza novi sad RHMZ betanija novosađani isključenje vode novorođenčad elektrovojvodina