Mladi donirali dve infuzione pumpe novosadskoj Dečjoj bolnici

Mladi donirali dve infuzione pumpe novosadskoj Dečjoj bolnici

Dečja bolnica u Novom Sadu dobila je dve infuzione pumpe vredne 199.000 dinara od mladih iz Leo kluba "Mileva Marić Ajnštajn" koji su novac za kupovinu aparata prikupili tokom akcije ''Deca deci''.

 

Pumpe će biti postavljene u operacionoj sali i u Odeljenju intenzivne nege. 

Kako je objasnila Jovana Tešić iz Leo kluba, u sklopu akcije ''Deca deci'' bio je organizovan koncert u novosadskoj Sinagogi na kome su učestvovali hor i orkestar Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" i hor Osnovne škole "Đorđe Natošević".

- Infuzione pumpe smo kupili u dogovoru sa Dečjom bolnicom, jer smo ih pitali šta im je potrebno od opreme, a da može da se nabavi za novac koji smo prikupili - rekla je Jovana Tešić za "Blic" i podsetila da Leo klub okuplja mlade ljude iz Novog Sada, koji imaju između 18 i 25 godina i rade pod vođstvom starijih koleginica iz Lions kluba "Mileva Marić Ajnštajn".

Ovo je treća humanitarna akcija koju organizuje Leo klub, a novac koji u prikupili u prethodne dve akcije, takođe je išao Dečjoj bolnici. Pre dve godine nabavili su pacijent monitor, a prošle godine su kupili pulsni oksimetar, infuzionu pumpu i instrumente za ORL.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan