Mladi iz celog sveta u Novom Sadu razgovarali o globalnim izazovima

Mladi iz celog sveta u Novom Sadu razgovarali o globalnim izazovima

U Master centru Novosadskog sajma u subotu 31. marta, u okviru konferencije "Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija – BIMUN 2018“, održana je generalna skupština na kojoj su učesnici i učesnice diskutovali na temu "Mladi i globalni izazovi: jačanje uloge Ujedinjenih nacija".

Međunarodne konferencije "BIMUN" održava se 15. put, a organizuje je Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije. Projekat ima za cilj da uspešni studenti i srednjoškolci upoznaju mehanizme međunarodne saradnje i osnovna diplomatska načela, kao i da razumeju ulogu Ujedinjenih nacija u savremenom svetu.

Učesnike i učesnice generalne skupštine pozdravio je i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.


-Veoma mi je drago što se konferencija "BIMUN 2018“ u kojoj učestvuje više od 350 studenata i srednjoškolaca iz Srbije i 33 zemlje sveta, održava u Novom Sadu. Mladi ljudi su pokretačka energija i značajan faktor u razvoju društva. Uveren sam da će ova konferencija, zanimljivim debatama i razmenom iskustava i znanja doprineti boljem međusobnom razumevanju i poštovanju onih vrednosti koje predstavljaju bitan faktor napretka svake društvene zajednice  – izjavio je Cvjetićanin.

Konferencija nastoji da omogući mladima povezivanje i da im pruži priliku za diplomatske debate, uz poštovanje multikulturalizma i demokratskih vrednosti.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad jkp novosadska toplana havarija na vodovodu sahrane EPS štrand novosadsko porodilište almaško groblje vremenska prognoza novi sad isključenja struje servisne informacije Miloš Vučević RHMZ jkp lisje servisne informacije novi sad radosne vesti betanija horoskop dunav bez struje matična knjiga rođenih elektrovojvodina porodilište gradsko groblje raspored sahrana novi sad novosađani horoskopski znaci bez vode