Mladi iz celog sveta u Novom Sadu razgovarali o globalnim izazovima

Mladi iz celog sveta u Novom Sadu razgovarali o globalnim izazovima

U Master centru Novosadskog sajma u subotu 31. marta, u okviru konferencije "Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija – BIMUN 2018“, održana je generalna skupština na kojoj su učesnici i učesnice diskutovali na temu "Mladi i globalni izazovi: jačanje uloge Ujedinjenih nacija".

Međunarodne konferencije "BIMUN" održava se 15. put, a organizuje je Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije. Projekat ima za cilj da uspešni studenti i srednjoškolci upoznaju mehanizme međunarodne saradnje i osnovna diplomatska načela, kao i da razumeju ulogu Ujedinjenih nacija u savremenom svetu.

Učesnike i učesnice generalne skupštine pozdravio je i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.


-Veoma mi je drago što se konferencija "BIMUN 2018“ u kojoj učestvuje više od 350 studenata i srednjoškolaca iz Srbije i 33 zemlje sveta, održava u Novom Sadu. Mladi ljudi su pokretačka energija i značajan faktor u razvoju društva. Uveren sam da će ova konferencija, zanimljivim debatama i razmenom iskustava i znanja doprineti boljem međusobnom razumevanju i poštovanju onih vrednosti koje predstavljaju bitan faktor napretka svake društvene zajednice  – izjavio je Cvjetićanin.

Konferencija nastoji da omogući mladima povezivanje i da im pruži priliku za diplomatske debate, uz poštovanje multikulturalizma i demokratskih vrednosti.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan