Mladi Novosađani predstavljaju Australiju na takmičenju "Srbija u ritmu Evrope" (FOTO

Mladi Novosađani predstavljaju Australiju na takmičenju "Srbija u ritmu Evrope" (FOTO

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika, član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić primio je predstavnike Novog Sada na najvećem dečjem muzičkom takmičenju u zemlji – "Srbija u ritmu Evrope".

Tim povodom, navodi se u saopštenju, u Gradskoj kući bili su i gosti iz ambasade Australije, zemlje koju će mladi Novosađani prezentovati na takmičenju 16. juna u 14 časova u Nišu, uz direktan prenos na Prvoj Srpskoj Televiziji.

- Veoma mi je drago što i Novi Sad učestvuje u manifestaciji ''Srbija u ritmu Evrope'', i što će nas, ali i Australiju, predstavljati ovako divni i talentovani mladi ljudi. Dobro je što će televizija sa nacionalnom frekvencijom prenositi ovaj spektakularan događaj u Nišu, i što će šira javnost moći da uživa u bogatom programu, i da navija i glasa za svoje favorite. Novi Sad je Evropska prestonica kulture i Omladinska prestonica Evrope, tako da je veoma i logično da se priključi programu koji promoviše evropske vrednosti – istakao je Dalibor Rožić.



Predstavnici ambasade Australije Glen Morison i Maris Tebecis izrazili su zadovoljstvo što su po drugi put deo projekta ''Srbija u ritmu Evrope''.

- Iako je Australija geografski prilično udaljena, deli iste evropske vrednosti, i drago nam je što će učesnici takmičenja moći da nauče nešto više o australijskoj kulturi. Radujemo se, i jedva čekamo da ispratimo nastup uživo, a nadamo se da Novi Sad i Australija mogu biti pobednici – rekao je Maris Tebecis.

Direktor manifestacije ''Srbija u ritmu Evrope'' David Makivić naglasio je da će deca iz 22 grada iz Srbije predstaviti 22 zemlje koje inače učestvuju u ''Eurosongu'', a pobednici omogućavaju svom gradu da naredne godine bude domaćin takmičenja. Takođe, nagrada gradu pobedniku je 50 posto sredstava prikupljenih od SMS glasanja koja se prebacuju u gradski budžet, a pobednički izvođači dobijaju putovanje u jednu od zemalja koje se predstavljaju na takmičenju, u trajanju od pet do sedam dana.



Sedamnaestogodišnja Teodora Stanković pevaće pesmu ''Sound of silence'' kojom se Australija predstavljala na ''Eurosongu'' 2016. godine, a još sedam devojčica će plesom upotpuniti njen nastup.

- Srećne smo što smo dobile priliku da naš grad pokažemo najboljem svetlu, naporno smo se pripremale za takmičenje, pa pozivamo sugrađane da nas podrže i da glasaju porukom na broj 1557, pesma 11 kazala je Teodora Stanković.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan