Mladi novosadski karatisti doneli šest medalja s Evropskog prvenstva (FOTO)

Mladi novosadski karatisti doneli šest medalja s Evropskog prvenstva (FOTO)

Među takmičarima iz 21 države Srbija zauzela odlično treće mesto.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je članove i predsednika kluba ''Šotokan 021'' koji je ostvario odlične rezultate na devetom Šotokan karate evropskom prvenstvu, održanom od 12. do 14. aprila u Baru u Crnoj Gori. Među njima je bila i Lana Petrović koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji ''Кate devojčice 2008-2009. godište''.


– Veliko mi je zadovoljstvo da ugostim naše karatiste, sjajne reprezentativce koji su na najbolji mogući način predstavili državu Srbiju, naš grad, ali i sebe i svoj klub na evropskom šotokan kupu u Baru. Takmičari donose mnogo medalja i pokazali su da karate i drugi borilački sportovi imaju plodno tlo u Srbiji. Na ovom kupu je bilo takmičara iz 21 države, a Srbija je zauzela treće mesto. Najmlađa među našim karatistima Lana, ne samo što je osvojila zlato, već je u ukupnom plasmanu bila najbolja od devojčica u toj kategoriji. Čestitam im svima na velikim uspesima, ali i na tome što se bave sportom, a pohvale idu i Кlubu koji ima veliko iskustvo i čuva tradiciju karatea u Novom Sadu
– naglasio je Vučević, a prenosi Kabinet gradonačelnika.


Predsednik i jedan od trenera kluba ''Šotokan 021'' Vladimir Gajinov zahvalio se gradonačelniku na lepim rečima i na tome što je prepoznao kvalitet kluba i takmičara, jer im je to, kako je rekao, veliki podstrek za dalji rad.

– Na takmičenju u Crnoj Gori bilo je preko 1.000 učesnika, a prvenstvo je trajalo tri dana. Naši karatisti, ali i karatisti iz cele Srbije, predvođeni Šotokan savezom, dali su svoj maksimum i osvojili smo treće mesto. Pred nama je još jedno važno takmičenje 11. maja, prvenstvo države u okviru Šotokan saveza, gde će se videti ko su kandidati za sledeći svetski kup koji se u oktobru održava u Кarlovim Varima. Očekujemo da ćemo, uz marljiv rad i malo sportske sreće, ponovo imati uspeha pa da se nađemo ovde na istom mestu – istakao je Gajinov. 


Кako je rekao, ''Šotokan 021'' sa ovog takmičenja doneo je šest medalja, tri zlata, dva srebra i jednu bronzu, i pošto su kao klub bili najuspešniji, Savez je baš njima poklonio pehar reprezentacije Srbije za osvojeno treće mesto.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan