MLADI: Ulazak Srbije u EU ne bi doneo ništa bolje našoj zemlji

MLADI: Ulazak Srbije u EU ne bi doneo ništa bolje našoj zemlji

U odnosu na 2017. godinu došlo je do značajnog pada procenta mladih koji veruju u demokratiju, dok 50 odsto smatra da Srbiju treba da vodi jak lider, izjavio je autor izveštaja Boban Stojanović iz Krovne organizacije mladih Srbije na predstavljanju izveštaja o položaju i potrebama mladih u Srbiji.

 
On je naveo podatak da ukupnu populaciju Srbije čini 17 odsto mladih od 15 do 30 godina, koji proporcionalno imaju svega četvoro predstavnika u Narodnoj skupštini, što ukazuje na skoro nikakvu političku participaciju onih koji zastupaju interese mladih, prenosi 021.rs.
 
Prema rezultatima istraživanja, glavni problemi mladih su i dalje nezaposlenost, obrazovni sistem, ali ono što je nov podatak je problem bezbednosti mladih u Srbiji – rekao je Stojanović.
 
- Sve više mladih gubi poverenje u političke partije smatrajući "da su svi isti i da ne zastupaju javni interes", na šta ukazuje i podatak da svaka treća mlada osoba ne glasa na izborima. Mladi i dalje najviše poverenja imaju u vojsku, policiju, crkvu i Ministarstvo omladine i sporta – izjavio je Stojanović i istakao da je poraslo poverenje u Aleksandra Vučića i Anu Brnabić, ali ne i u institucije koje predstavljaju.
 
Prema njegovim rečima, u odnosu na 2017. godinu, i dalje je isti procenat mladih koji nisu za ulazak Srbije u Evropsku Uniju i on je veći u odnosu na one koji su za evrointegracije.
 
- Ispitanici su izjavili da ulazak Srbije u EU ne bi doneo ništa bolje našoj zemlji, čak su ubeđeni da bi se lošije živelo – naglasio je Stojanović, dodajući da je kontradiktorano podatku da bi čak 63 odsto mladih otišlo iz Srbije baš u zemlje zapadne Evrope.
 
Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde. 
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad porodilište elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad servisne informacije betanija horoskopski znaci almaško groblje gradsko groblje dunav jkp novosadska toplana havarija na vodovodu novorođenčad jkp lisje RHMZ bebe gradonačelnik Miloš Vučević telep sahrane radosne vesti novosadsko porodilište isključenja struje bez struje Miloš Vučević horoskop servisne informacije novi sad matična knjiga rođenih EPS