Mladić brutalno pretučen i opljačkan u subotu u centru Novog Sada

Mladić brutalno pretučen i opljačkan u subotu u centru Novog Sada

Relja Barać, diplomirani novinar brutalno je pretučen i opljačkan u subotu uveče u Novom Sadu, kada su ga napala dvojica nepoznatih mladića.

Na uglu ulica Stražilovske i Miroslava Antića dvojica nepoznatnih mladića imeđu tri i četiri ujutro, napala su ga sa leđa, srušila i uzela mu novac, dokumenta i mobilni telefon. No nakon krađe, krenuli su još da se iživljavaju na njemu.

Kaže da je dobio oko 15 udaraca nogom u glavu i da sam ne zna kako nije prošao sa težim telesnim povredama, jer je u jednom momentu pomislio da je gotovo, da će ga ubiti.

- Vraćao sam se se iz izlaska, na semaforu mi je prišao momak sa leđa i krenuo da me davi. Prvo sam pomislio da je šala, ali onda sam čuo naredbu: "daj pare". Pokušao sam da sklonim tu osobu sa sebe i zajedno smo pali u žbunje, prišao je drugi mladić i iz sve snage me udario nogom u glavu. Već posle prvog udarca ostao sam bez telefona, dokumenata i novca, ali se iživljavanje nastavilo bar još nekoliko minuta - priča Barać koji posle zavšenih studija novinarstva radi kao dostavljač u piceriji i volontira kao tim ataše naše košarkaške, odbojkaške i rukomentne reprezentacije.

Napadači su hteli da mu skinu odeću, u tom previranju dobio je još desetak udaraca u glavu. Sve vreme su mu pretili i psovali, insistirali su da mu uzmu i karticu za bankomat iako je vikao da više nema para.

U jednom momentu pomislio je da su pobegli, ali su se vratili da ga "overe". Jedan ga je udario nogom u glavu sa desne, a drugi ga dotukao sa leve strane.

- To je toliko krvnički izgledalo, da sam mislio da će me ubiti. Od težih povreda ili još veće tragedije me spasla kondicija i bavljenje atletikom. Samo sam razmišljao da ostanem budan i ne padnem u nesvest, jer je u tom delu baš mrak i ko zna kada bi me našli - rekao je Barać.

Kada su napadači konačno otišli, nekako je ustao i otišao u policiju, odakle je odveden u Urgentni centar. Srećom nije imao nikakve prelome.

Ostatak priče pročitajte OVDE

Iz novosadske policije potvrđuju ovaj događaj. Navode da je napad kvalifikovan kao razbojništvo, istraga je u toku, dok su Baraću konstatovane lake telesne povrede.

 

Oceni vest:
4
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Liman3

  pre 1222 dana i 23 sata

  Grad kulture, a svaki drugi dan neko pretucen, izboden, ubijen...

  Oceni komentar:
  0
  21