Mladić poginuo na prostoru Petrovaradinske tvrđave

Mladić poginuo na prostoru Petrovaradinske tvrđave

Dvadesetjednogodišnji mladić poginuo je sinoć nešto posle ponoći na prostoru Petrovaradinske tvrđave.

On se posle izlaska sa festivala Exit uputio prema Kameničkom putu. Do nesreće je, najverovatnije, došlo kada je pokušao da preskoči jedan od bedema.

Prema navodima portala 021, u pitanju je 21-godišnji Nikola S. 

Tragedija se dogodila izvan festivalskog prostora, koji je osvetljen. Prema prvim informacijama, reč je o nesrećnom slučaju. Kako navode mediji, nesreća se dogodila oko pola sata posle ponoći kada je Nikola S. Pao sa ivice bedema, u blizini VIP parkinga. Policija i hitna pomoć mogli su samo da konstatuju smrt.

Zid sa kojeg je nastradali mladić pao visok je oko 20 metara. Na njemu se još vide tragovi klizanja. Istraga će utvrditi pod kojim okolnostima se posetilac "Egzita" našao van festivalskog prostora, u delu koji nije obezbeđen.

"Duboko se saosećamo sa porodicom nastradalog mladića. Nesrećni slučaj se desio van prostora festivala, nakon što je mladić napustio festival. Sudeći po očitivanju vremena ulaska, on se veoma kratko zadržao na Exitu i nakon što je izašao uputio se izvan festivalskog prostora prema Kameničkom putu. U pitanju je osvetljen prostor na kojem se nalazi trajna ograda postavljena pre više godina od strane gradskih službi koje upravljaju tvrđavom, a na kraju kojeg se nalazi bedem visok oko 20 metara. U toku je uviđaj policije i još uvek nisu poznati razlozi za preskakanje te ograde i druge okolnosti ovog nesrećnog slučaja koji se desio na putu pored Exit festivala", stoji u saopštenju organizatora festivala.

Povodom ovog tragičnog događaja oglasio se i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je u ime grada a i u svoje lično ime izjavio saučešće porodici nastradalog.

Gradonačelnike je apelovao na posetioce festivala EXIT da poštuju uputstva o bezbednosti i ne odlaze van festivalskog prostora na Tvrđavi. On je objasnio da prostor na Tvrđavi van ograda festivala nije u nadležnosti obezbeđenja i da bi posetioci trebalo da vode računa da ne odlaze preko te ograde kako bi se izbegle slične tragedije.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan