Mladić povređen pri padu sa zidina Tvrđave

Mladić povređen pri padu sa zidina Tvrđave

Danas oko 9 časova ispod Petrovaradinske tvrđave, pripadnici vatrogasne službe, policije i vojske spasavali su mladića koji je najverovatnije pao sa zidina.

Zapomaganje mladića prvi su čuli pripadnici vojske koji su čuvali objekat u podnožju i oni su odmah obavestili policiju. Policija je zatražila asistenciju vatrogasaca i hitne pomoći, a oni su poziv zaprimili u 9 časova i 11 minuta, javlja NS Uživo.

Vatrogasci su najpre pokušali da mladića spasu sa same tvrđave, međutim to nije bilo moguće pa je pristupljeno spasavanju iz dvorišta vojnog objekta u podnožju. Pomoć im je pružio "Specijalistički tim za spasavanje sa visine i vađenje iz ruševina". Pripadnici ovog tima su se uz pomoć alpinističkih užadi i opreme popeli do nepristučanog mesta i spustili mladića na zemlju, gde su ga preuzeli lekari hitne pomoći.

Mladiću (23), inače državljaninu Bosne i Hercegovine, konstatovane su kontuzione povrede kuka i on je prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na dalju dijagnostiku, rekla je za portal NS Uživo dr Ivana Ramović, portparolka novosadske hitne pomoći.

Pripadnicima vatrogasne brigade i specijalnog tima, pomoć su pružili i pripadnici vojske i policije iz Petrovaradina kao i pripadnici interventne policije.

Sve okolnosti pada biće utvrđene daljom istragom.

Izvor: NS Uživo

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan