Mobilni opasan u rukama pešaka u saobraćaju

Mobilni opasan u rukama pešaka u saobraćaju

U okviru projekta "Smanji gas" juče je na centralnom platou Štranda održan javni čas o bezbednosti u saobraćaju, koji je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Zainteresovani su mogli da isprobaju „pijane naočare” s kojima su videli kako izgleda biti vozač u alkoholisanom stanju, ali i prošetati „SMS ulicom”, poligonom na kojem je simulirano kako izgleda kada pešaci koji hodaju ulicom istovremeno kucaju poruke na mobilnim telefonima.

- Grad Novi Sad će uvek podržavati ovakve akcije kada je u pitanju bezbednost saobraćaja. Vrlo je pohvalno što nevladin sektor samoinicijativno organizuje akcije ovog tipa gde najmlađi učesnici u saobraćaju, kao i oni stariji mogu da iskuse neželjene situacije u saobraćaju, ali u bezbednim uslovima - rekao je član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević. On je tom prilikom pozvao sve prisutne da dođu 5. avgusta na Trg slobode kako bi učestvovali u još jednoj akciji namenjenoj prevenciji i povećanju bezbednosti u saobraćaju koju organizuje Republička agencija za bezbednost saobraćaja.

On je dodao da je Novi Sad prvi grad domaćin, a da će svi zainteresovani moći da isprobaju neželjene saobraćajne situacije kao što su naglo kočenje i nevezivanje pojasa, ali u bezbednim uslovima.

Javni čas o bezbednosti u saobraćaju realizovali su članovi Auto-sportskog kluba „Petro max“ i vršnjački tim predvođen srednjoškolcima saobraćajne sekcije Saobraćajne škole „Pinki“ koji su bili zaduženi za vršnjačku edukaciju na zabavan način. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Republički hidrometeorološki zavod novosađani građanski protesti Isključenje struje jkp novosadska toplana bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo telep bebe vremenska prognoza Dalibor Rožić isključenje vode Miroslav Antić Mika Antić betanija JKP Vodovod i kanalizacija zdravlje novosadsko porodilište očni pritisak isključenja struje glaukom jkp čistoća milorad kapor matičar servisne informacije novi sad novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina Vreme u Novom Sadu novi sad