"Moja ekipa", prvi film novosadskih omladinaca (VIDEO)

"Moja ekipa", prvi film novosadskih omladinaca (VIDEO)

Film je delo rada čak sedam umetničkih sekcija, u okviru projekta "Art Kvart – Start! 2019", koje su se održale u šest delova Novog Sada u trajanju od tri meseca.

U tom periodu, 50 omladinaca i srednjoškolaca je, tokom 70 radionica, vredno stvaralo uz svoje mentore, mlade umetnike i uz marljiv rad i pristup istaklo svoje izazove i dileme u odrastanju i koračanju kroz život, saopštavaju iz Novog kulturnog naselja. U "Art Kvart – Start! 2019" bilo je uključeno šest delova grada: Detelinara, Novo naselje, Centar, Adamovićevo naselje, Petrovaradin i Rotkvarija, a ovi mladi, pozitivni ljudi, prikazali su izuzetnu kreativnost, predanost i posvećenost, koju najbolje opisuju njihovi radovi.Film "Moja ekipa" bavi se univezalnim vrednostima iz perspektive mladih ljudi, kroz tri kratka filma. Film govori o prijateljstvu, odrastanju i preprekama tinejdžera, a poznati novosadski glumac Igor Pavlović, i ove godine je prepoznao potencijal i kvalitet rada mladih umetnika u nastajanju, i ponovo pristao da glumi u njihovom filmu nakon role u prošlogodišnjem ostvarenju "Potraga za ‘Promenom".

Kroz "Art Kvart – Start!" je prethodnih šest godina učestvovalo više od 250 mladih umetnika iz Novog Sada i okoline, a ovogodišnji projekat podržale su od Gradska uprava za sport i omladinu - Kancelarija za mlade Novi Sad, Gradska uprava za kulturu i mnogi prijatelji projekta.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan