Moto-zeka: Darivanje i davanje nemaju cenu

Moto-zeka: Darivanje i davanje nemaju cenu

Stotinak članova nekoliko moto-klubova, u tradicionalnoj uskršnjoj akciji “Moto-zeka”, posetilo je danas Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, i štićenicima te ustanove poklonilo farrbana jaja i slatkiše. Domaćini su već na ulazu ustanove čekali dolazak motoraša kako bi se fotografisali sa njima i njihovim motorima.

Zoran Matićm presednik udruženja motorista „Apostoli“ koje je jedno od organizatora ove posete, kaže da novosadski bajkeri već godinama organizuju dve humanitarne akcije.

- To su  „Moto-zeka“ za vreme Uskrsa i „Moto-Deda mraz“ za Novu godinu. Namera je bila da decu sa posebnim potrebama i ona koja su u bolnicama barem malo usrećimo tokom praznika. Štićenicima doma je najinteresantnije  kada stignemo  sa svojim motorima, ali se ništa manje  ne obraduju ni poklonima  – kazao je Matić.

Vaspitač Doma u Veterniku Zorica Vlajnić tvrdi da ozarena lica njihovih štićenika najviše govore koliko ova poseta njima znači, jer  darivanje i davanje nemaju cenu, bez obzira da li se radi o materijalnom ili nematerijalnom, posebno tokom Uskrsa.

Novosadskim bajkerima je priređen i kulturno umetnički program, štićenici doma su ih dočekali u narodnim nošnjama i otpevali im nekoliko pesama.

 

 

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan