Možda i Novi Sad jednom dobije LED uličnu rasvetu

Možda i Novi Sad jednom dobije LED uličnu rasvetu

Gradonačelnik Pečuja, grada koji je Evropska prestonica kulture bio 2010. godine, ponudio je gradonačelniku Vučeviću svu podršku i pomoć u nadmetanju Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik mađarskog grada Pečuja Žolt Pava razgovarali su danas u Pečuju o mogućnostima saradnje dva pobratimljena grada, u oblasti komunalne infrastrukture, korišćenja sredstava iz IPA pristupnih fondova Evropske Unije, kao i o kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Gradonačelnik Pečuja, grada koji je tu prestižnu titulu poneo 2010. godine, ponudio je gradonačelniku Vučeviću svu podršku i pomoć u nadmetanju za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

- Mi smo uspeli zahvaljujući timskom radu i inovativnosti u kreiranju kulturnih sadržaja, i zadovoljstvo će nam biti da Novom Sadu prenesemo naša iskustva - naglasio je Žolt Pava u razgovoru sa gradonačelnikom Vučevićem.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević predstavio je gradonačelniku Pečuja plan razvoja komunalne infrastrukture, ali i projekte kojima će Novi Sad biti još značajnije pozicioniran na kulturnoj i turističkoj mapi Evrope, poput manifestacije  „Youth fair“ koja se trenutno održava i kandidature za Omladinsku prestonicu Evrope 2018.

Delegaciji Novog Sada prezentovan je i projekat ulične led - rasvete koji je Pečuju doneo velike uštede u budžetu. Dva gradonačelnika založila su se za uspostavljanje još čvršćih veza između Novog Sada i Pečuja, gradova pobratima koji u svojim sredinama predstavljaju privredne, kulturne i univerzitetske centre.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Shin Sekai

  pre 1926 dana i 9 sati

  Da koristimo barem pola Evropskih fondva, bilo bi sve ovo mnogo drugacije. Ali na njima ne moze nista da se ukrade ...

  Oceni komentar:
  0
  0