Možete i virtuelno "prošetati" kroz Galeriju Matice srpske

Možete i virtuelno "prošetati" kroz Galeriju Matice srpske

Galerija Matice srpske je u saradnji sa Studijom 360º iz Novog Sada kreirala virtuelnu šetnju kroz njene prostorije.

Svim korisnicima internet pretraživača Google kao i društvenih mreža sada je omogućeno da u visoko kvalitetnoj formi "prošetaju" kroz Galeriju, njenu stalnu postavku i vide izložena umetnička dela, prenosi "Novosadska televizija". 

Virtuelna prezentacija Galerije realizovana je u okviru projekta Digitalizacija i modernizacija stalne postavke Galerije Matice srpske koji je omogućio Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Projekat predstavlja primenu savremenih informacionih tehnologija u kulturnim ustanovama što je u skladu sa Strategijom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije od 2017. do 2027. godine koja prepoznaje digitalizaciju kulturnog nasleđa kao bitan faktor u njegovoj preventivnoj zaštiti, a kojom se obezbeđuje veća vidljivost, kvalitetnija prezentacija i promocija kulturne baštine Srbije.

Fotografisanjem izložbenog prostora u 360 stepeni umetnička dela, izložena u stalnoj postavci Galerije Matice srpske predstavljena su na nov – virtuelan način. Korisnicima virtuelne šetnje je omogućeno i da saznaju nešto više o pedeset odabranih najreprezentativnijih eksponata u postavci putem info prozora u kojima su navedeni osnovni podaci o autoru i delu, prenosi "Novosadska televizija".

Opširnije o ovoj temi možete pročitati ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan