Možete i virtuelno "prošetati" kroz Galeriju Matice srpske

Možete i virtuelno "prošetati" kroz Galeriju Matice srpske

Galerija Matice srpske je u saradnji sa Studijom 360º iz Novog Sada kreirala virtuelnu šetnju kroz njene prostorije.

Svim korisnicima internet pretraživača Google kao i društvenih mreža sada je omogućeno da u visoko kvalitetnoj formi "prošetaju" kroz Galeriju, njenu stalnu postavku i vide izložena umetnička dela, prenosi "Novosadska televizija". 

Virtuelna prezentacija Galerije realizovana je u okviru projekta Digitalizacija i modernizacija stalne postavke Galerije Matice srpske koji je omogućio Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Projekat predstavlja primenu savremenih informacionih tehnologija u kulturnim ustanovama što je u skladu sa Strategijom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije od 2017. do 2027. godine koja prepoznaje digitalizaciju kulturnog nasleđa kao bitan faktor u njegovoj preventivnoj zaštiti, a kojom se obezbeđuje veća vidljivost, kvalitetnija prezentacija i promocija kulturne baštine Srbije.

Fotografisanjem izložbenog prostora u 360 stepeni umetnička dela, izložena u stalnoj postavci Galerije Matice srpske predstavljena su na nov – virtuelan način. Korisnicima virtuelne šetnje je omogućeno i da saznaju nešto više o pedeset odabranih najreprezentativnijih eksponata u postavci putem info prozora u kojima su navedeni osnovni podaci o autoru i delu, prenosi "Novosadska televizija".

Opširnije o ovoj temi možete pročitati ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje dnevni horoskop novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana novi sad horoskopski znaci isključenja struje isključenje vode servisne informacije novi sad Dom zdravlja Novi Sad novosadsko porodilište vremenska prognoza Elektrodistribucija Novi Sad horoskop sahrane novi sad bez vode Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja betanija štrajk poštara Vreme u Novom Sadu bez struje jkp lisje elektrovojvodina zodijak matičar novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo Nebojša Stefanović bebe JKP Vodovod i kanalizacija