MUKE JAVNIH SLUŽBI: U Novom Sadu čak 550 ulica nema imena

MUKE JAVNIH SLUŽBI: U Novom Sadu čak 550 ulica nema imena

Na teritoriji Grada Novog Sada više od 550 ulica čeka da dobije naziv, podatak je iz elaborata Republičkog geodetskog zavoda.

Osim njihovim stanarima, koji su bez adrese, to stvara problem i novosadskim poštonošama, hitnoj pomoći i drugim službama, koje, kada ustreba, ne mogu da odu na određenu adresu. Tim mukama bi trebalo da dođe kraj realizacijom projekta "Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji".

Najviše ulica bez imena, kako za "Novosti" navodi Kristina Meneši, predsednica Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine grada, nalazi se na sremskoj strani grada, dok je ostatak u drugim delovima. O tome svedoči podatak da je u Sremskoj Kamenici 111 ulica bez imena, a u Petrovaradinu su evidentirane 104 takve ulice.

- Obratili smo se ustanovama kulture i drugim organizacijama, da u susret Evropskoj prestonici kulture 2021. godine predlažu imena ulica iz oblasti kulture. Naravno da ima i predloga građana – dodaje Meneši za "Večernje novosti".

Prema do sad podnetim predlozima, Komisija raspolaže sa više od 350 predloga za nazive. Najviše, više od stotinu, predložio je Istorijski arhiv grada. Muzej Vojvodine je dao 70 predloga, a Muzej Novog Sada – dvadeset. Predlozi naziva koji se podnose Komisiji u pojedinim slučajevima odnose se na konkretan lokalitet, a u pojedinim ne.

Pored pomenutih ustanova, predloge su uputile i mesne zajednice, civilna društva i organizacije, kao i nekolicina građana.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bogdanka Srbin Reljin

  pre 1033 dana i 3 sata

  I sad cemo mi bez adrese da cekamo 2021 god.Ali nadju nas za porez.
  Sramotno.

  Oceni komentar:
  0
  0