Muke jedne Novosađanke i njenih gostiju zbog izgubljenih kofera

Muke jedne Novosađanke i njenih gostiju zbog izgubljenih kofera

Prtljag izgubljen pri doletanju na aerodrom ne dešava se retko, ali da nestane bez traga i glasa i nakon mesec dana, bez ijedne informacije od nadležnih, to je već problem. Nažalost, izgleda da se u poslednje vreme upravo ovo masovno dešava.

Jedna Novosađanka pokušava da pomogne prijateljima koji su u Srbiju došli iz Kanade i muku muče da dođu do svog prtljaga.

Da li neko od vas radi na aerodromu Nikola Tesla? Prijatelji su nam doputovali iz Kanade 24. juna, i izgubili su im kofere. Tada su im rekli da će ih kontaktirati za tri dana. Od onda je prošlo skoro mesec dana, zovemo broj koji su dobili, niko se ne javlja. Pisali smo e-mailove, odgovora nema. Proveravali aplikaciju na njihovoj stranici, uvek dobijamo isti odgovor, poruku niko nije ni pogledao. Molim vas, ako neko ima neki predlog ili poznanika koji radi na aerodromu, napišite! Hvala – glasi post ove žene, objavljen u Fejsbuk grupi Novosađanke.

Naša sugrađanka dobila je nekoliko saveta, iz kojih se vidi da su se slične situacije mnogima desile.

Nakon 99 dana od prijave (nestanka kofera) svako ima pravo na refundiranje. Ja sam dobila nekih 45-50.000 ... Čarter let je bio, sa Sicilije i samo je moj bio tada izgubljen – napisala joj je jedna od članica grupe.

Nekoliko njih je napisalo da ako su koferi zagubljeni u Londonu, žele im puno sreće, jer je tamo, kako kažu, haos.

Sličan problem je imala suprugova sestra koja je dosla iz Kanade. Posle milion poziva i poruka,mail-a, na kraju je ipak morala lično da ode do aerodroma da bi došla do svog prtljaga – veli druga Novosađanka.

Nakon što su pročitali ovo i tuđa iskustva, neki su komentarisali kako im se više i ne ide avionom.

Mi smo se u nedelju vratili sa odmora i u delu gde se preuzimaju koferi je bilo baš dosta kofera koji su očigledno naknadno stigli. Videla sam da je neki dečko pitao za svoje i pronašao je neke, ali ne sve. Rečeno mu je da je to to sto je stiglo taj dan – podelila je svoje iskustvo još jedna komentatorka posta.

Drugoj Novosađanki se desilo da koferi, kako se na kraju ispostavilo, nisu ni spakovani u avion kojim je doletela, već su nađeni na aerodromu odakle je krenula.

Mi smo dobili kofer posle pet dana, ali smo se žalili preko social media. Mozete mi poslati poruku i objasniću vam šta treba da radite. Trenutno je veliki problem sa torbama, ali to nema veze sa Nikola Tesla – ponudila je konkretnu pomoć jedna sugrađanka.


No, izgleda da je ovo ipak masovna pojava u poslednjih mesec dana.

Mi smo iz Amerike putovali za Srbiju preko Londona 28 juna. Sva četiri kofera su nam izgubili. Na pozive ne odgovara niko, kao ni na mailove. Mi smo sami neke informacije našli preko čoveka koji radi na aerodromu Nikola Tesla na delu sa koferima, a to je da nijedan kofer iz Londona nije došao još od 17. juna i da je na aerodromu u Londonu zarobljeno između 40-50 hiljada kofera – tvrdi jedna žena.

Autorku objave smo kontaktirali i saznali da koferi njenih prijatelja i dalje nisu pronađeni.

Putovanja jesu divna iskustva, ali nema sumnje da vam presednu ukoliko ostanete bez svega što ste na/sa njih poneli. Imate li vi sličnih iskustava i kako ste rešili ovakve situacije?

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Podbarac

  pre 711 dan i 6 sati

  Resenje je jednostavno: pisite Vucicu i eto prtljaga koliko vec sutra

  Oceni komentar:
  3
  17
 • Bubamara

  pre 710 dana i 4 sata

  Aerodrom “Nikola Tesla” prodaje karte za letove koje putnici ne mogu da iskoriste. Na sajtu im stoji da je povezani let izmedju dve destinacije sto zapravo nije, pa zbog nedostatka vremena izgubite sledeci let a oni ukrali novac. Gubitak prtljaga bas na ovom aerodromu me uopste ne bi zacudio.

  Oceni komentar:
  2
  2