MUP APELUJE: Ne u vodu u alkoholisanom stanju

MUP APELUJE: Ne u vodu u alkoholisanom stanju

Komandant Ronilačke jedinice Žandarmerije Aleksandar Kikoš apelovao je na građane da ne koriste neuređena kupališta i da ne ulaze u vodu u alkoholisanom stanju.

Aleksandar Kikoš, takođe, savetuje građanima da ne ulaze u vodu nepripremljeni u odnosu na spoljnu temperaturu, saopštio je MUP Srbije.

- Pored brojnih apela ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i pripadnika MUP-a, da građani ne koriste neuređena kupališta i obrate pažnju da prilikom kupanja ne ulaze u vodu nepripremljeni i u alkoholisanom stanju, na žalost, i dalje imamo veliki broj utapanja – rekao je on. 

Osvrnuvši se na događaj od srede, kada su se utopili deda i unuk u Drini, Kikoš je istakao da je tokom ove godine Ronilačka jedinica 16 puta angažovana prilikom utapanja ljudi, a među njima je bilo troje dece. 

- Nadam se da se ovaj broj neće povećavati, ali je alarmantno da je samo tokom jula bilo čak 11 utapanja – rekao je Kikoš. 

Tokom 2016. godine, kako je komandant naveo, Ronilačka jedinica učestvovala je u vađenju 38 utopljenika među kojima je bilo sedmoro dece.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan