MUP: Identifikovana osoba koja je preko Fejsbuka pretila Nedimu Sejdinoviću

MUP: Identifikovana osoba koja je preko Fejsbuka pretila Nedimu Sejdinoviću

Državljanin BiH upućivao onlajn pretnje predsedniku NDNV.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u koordinaciji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, identifikovali su osobu koja je preko društvene mreže Fejsbuk pretila predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću.

Tako je policija, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, po nalogu nadležnog tužilaštva podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv M. S. (1996), državljanina Bosne i Hercegovine.

Da podsetimo, Nezavisno udruženje novinara Srbije je još sredinom septembra prošle godine obavestilo Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal o pretnjama koje su putem društvenih mreža upućene Nedimu Sejdinoviću i Slobodanu Georgijevu, novinaru Balkanske istraživačke mreže (BIRN).

- NUNS očekuje da će Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, u skladu sa svojim nadležnostima, po službenoj dužnosti, hitno preduzeti sve mere, u skladu sa zakonom, i utvrditi identitete lica koja su pretila dvojici naših kolega, a zatim podići i zastupati optužni akt – saopštilo je tom prilikom ovo udruženje.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan