MUP: Lažne dojave o bombama u tržnim centrima stizale iz Ukrajine i još jedne evropske države

MUP: Lažne dojave o bombama u tržnim centrima stizale iz Ukrajine i još jedne evropske države

Tokom današnjeg dana sa mejl adrese servisa "Protonmail", na adrese više tržnih centara u Srbiji upućene su poruke o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u tim objektima, za koje je nakon kontradiverzionog pregleda ustanovljeno da su bile lažne, saopštio je MUP.

Sa iste mejl adrese poruke iste sadržine poslate su na adrese tržnih centara - "Rajićeva", "Merkator" Centar Beograd, "Galerija" - Beograd i "Delta Planet" u Nišu.

Mejlovi su stigli sa servisa "Protonmail", mejl servisa koji je baziran u Švajcarskoj i sa njega su i u prethodnom periodu u nekoliko navrata slate pretnje i Aerodromu "Nikola Tesla" i kompaniji "Air Serbia", a prema operativnim saznanjima upućene su sa teritorija jedne evropske zemlje i Ukrajine.

Policija intenzivno, u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, radi na prikupljanju podataka u vezi sa izvršiocima ovog krivičnog dela, a zvanično ćemo zatražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela – zaključuje MUP u saopštenju.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan