MUP: Na štetu kancelarije javnog izvršitelјa protivpravno prisvojili skoro 90 miliona dinara

MUP: Na štetu kancelarije javnog izvršitelјa protivpravno prisvojili skoro 90 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebom položaja protivpravno prisvojili 88.848.512 dinara na štetu kancelarije jednog javnog izvršitelјa.

Uhapšeni su Lj. M. (1958), pomoćnik oštećenog izvršitelјa, V. V. (1976), faktički odgovorno lice u kancelariji tog izvršitelјa i odgovorno lice preduzeća "Poslovna logistika", "Sektor PP" i "Kolektor sektor", kao i V. J. (1964), odgovorno lice "Poslovna logistika" i "Sektor PP", saopšteno je danas na sajtu MUP-a.

Takođe su uhapšeni i O. V. (1966), faktički knjigovođa oštećenog izvršitelјa i odgovorno lice radnji "Vezirica" i "Vezirica vez", I. R. (1974), poslovni sekretar kancelarije izvršitelјa, i M. R. (1980), knjigovođa izvršitelјa i odgovorno lice firme "SMS knjigovodstvo".

Sumnja se da je Lj. M., od 1. decembra 2012. do sredine februara 2016. godine, zloupotrebio službeni položaj pomoćnika javnog izvršitelјa, kako bi zajedno sa ostalim osumnjičenima, koji se terete da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, stekao protivpravnu imovinsku korist.

Oni se terete da su faktički fakturisali usluge obrade predmeta u postupcima izvršenja koje je vodila kancelarija oštećenog preko preduzeća u kojima su osumnjičeni odgovorna lica i na taj način prisvojili 69.089.082 dinara

M. R. je, kako se sumnja, od oštećenog izvršitelјa za fiktivne usluge knjigovodstvene agencije u kojoj je bila odgovorno lice, naplatila 7.820.786 dinara.

Lj. M. se, takođe, tereti da je naložio isplatu dnevnica za šestoro zaposlenih u kancelariji izvršitelјa i na taj način prisvojio 4.177.327 dinara, kao i da je sebi i I. R. neosnovano povećao platu i prisvojio 3.795.088 dinara.

V. V. je, kako se sumnja, nabavio teretno vozilo u ime kancelarije, koje je koristio u privatne svrhe, a potom prodao i prisvojio 3.966.229 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. 

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vuk

  pre 381 dan i 1 sat

  Videli koliku lovu mlati izvršitelj pa i oni da uzmu samo mali procenat koji je eprimećen od 2016 godine. Žalosno ali istinito

  Oceni komentar:
  2
  11
 • Đe POREZ, ha?!

  pre 381 dan i 20 minuta

  Ako sam dobro razumeo, izmuzeno je iz Kancelarije Izvršitelja 90 miliona dinara, na razne lažne papire.
  To takođe znači da gdin Izvršitelj NIJE PLATIO POREZ na 90 miliona dinara, jer mu je to bio
  "poslovni trošak" koji se odbija od poreza.
  Sve me to navodi na pomisao, da je to bilo izuzetno DOGOVORENO, kako bi gdin. Izvršitelj sačuvao što više novca od Dežele, pri tom časteći i okrivljene.

  Oceni komentar:
  1
  13