MUP: Novi propisi zabraniće ulazak maloletnicima u streljane

MUP: Novi propisi zabraniće ulazak maloletnicima u streljane

Važeći zakoni u Srbiji nisu predviđali starosnu granicu za odlazak u streljanu, ali se podrazumevalo da roditelji tamo ne vode decu.

To je danas izjavila Bojana Otović Pjanović iz Službe za suzbijanje kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova i dodala da je Vlada Srbije, nakon dva masovna ubistva u Beogradu i Mladenovcu, naredila MUP-u i Ministarstvu pravde da u naredna tri meseca naprave propise kojima će maloletnicima biti zabranjeno da ulaze u streljane i tamo imaju obuku.

Ono što je specifično, kao jedan od zaključaka Vlade je da u postojećem Krivičnom zakoniku bude predviđeno posebno krivično delo za ono punoletno lice koje maloletnom omogućava da dođe u kontakt sa vatrenom oružjem ili ga obučava da rukuje oružjem. To je ranije bilo obuhvaćeno kroz krivična dela izazivanje opšte opasnosti ili teško delo opšte sigurnosti, ali će sada biti posebno ‒ rekla je Otović Pjanović.

Upitana šta građani da rade ukoliko vide dete u streljani, Otović Pjanović je navela da imaju obavezu da pozovu policiju, nakon čega će ona sprovesti odgovarajuću procedure, prenosi N1.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mnogo ste se zaaa..... li.

  pre 142 dana i 19 sati

  Zato će maloletnici pucati po brdima i dolinama naše zemlje po-onosne, pa će biti ranjenih.
  Muuuuudar potez Muuup-a, diplomirano kvalifikovan čak, rekao bih.

  Oceni komentar:
  0
  2