MUP: O bezbednosti posetilaca Exita brinuće više od 1.500 policajaca

MUP: O bezbednosti posetilaca Exita brinuće više od 1.500 policajaca

Na ulazima će biti obavljan detaljan pregled gostiju, a konstantno u pripravnosti biće i ekipe vatrogasaca i hitne medicinske pomoći.

Više od 1.500 policajaca i službenika obezbeđenja brinuće o tome da ovogodišnji Exit festival prođe u najboljem redu.

- Predvideli smo rigorozan pregled na ulazima, usmeren prevashodno na sprečavanje unošenja određenih predmeta, koji mogu poslužiti za povređivanje, samopovređivanje, a naravno i psihoaktivnih supstanci. Prema svim licima kod kojih se pronađu nedozvoljeni predmeti i psihoaktivne supstance, preduzimaćemo zakonom predviđene mere i radnje – reako je za Radio televiziju Vojvodine šef Odseka za javni red i mir Odeljenja policije PU "Novi Sad".

Osim policije, o bezbednosti posetilaca, brinuće i službenici obezbeđenja. Poučeni prethodnim iskustvima, strateški raspoređeni, i oni spremno dočekuju Egzit.

- Kada je reč o službenicima obezbeđenja, biće ih angažovano nekoliko stotina. Oni će brinuti o bezbednosti, pomagati posetiocima, ali i davati im određene informacije. Kada je o drugim stvarima reč, sve što je preventivno moglo da se uradi, urađeno je, i uključene su sve bezbednosne strukture kako bi posetioci bili bezbedni – naglasio je šef obezbeđenja Egzit festivala, Dragan Lekić.

Posetiocima festivala savetuje se da na Petrovaradinsku tvrđavu dolaze ranije, kako bi se izbegle gužve, i naravno, da ne donose oružje i narkotike.

Osim policajaca i redara, na svakom ulazu na festival biće postavljeni i policijski psi, koji su obučeni za pronalaženje droge i eksplozivnih naprava.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan