MUP: O bezbednosti posetilaca Exita brinuće više od 1.500 policajaca

MUP: O bezbednosti posetilaca Exita brinuće više od 1.500 policajaca

Na ulazima će biti obavljan detaljan pregled gostiju, a konstantno u pripravnosti biće i ekipe vatrogasaca i hitne medicinske pomoći.

Više od 1.500 policajaca i službenika obezbeđenja brinuće o tome da ovogodišnji Exit festival prođe u najboljem redu.

- Predvideli smo rigorozan pregled na ulazima, usmeren prevashodno na sprečavanje unošenja određenih predmeta, koji mogu poslužiti za povređivanje, samopovređivanje, a naravno i psihoaktivnih supstanci. Prema svim licima kod kojih se pronađu nedozvoljeni predmeti i psihoaktivne supstance, preduzimaćemo zakonom predviđene mere i radnje – reako je za Radio televiziju Vojvodine šef Odseka za javni red i mir Odeljenja policije PU "Novi Sad".

Osim policije, o bezbednosti posetilaca, brinuće i službenici obezbeđenja. Poučeni prethodnim iskustvima, strateški raspoređeni, i oni spremno dočekuju Egzit.

- Kada je reč o službenicima obezbeđenja, biće ih angažovano nekoliko stotina. Oni će brinuti o bezbednosti, pomagati posetiocima, ali i davati im određene informacije. Kada je o drugim stvarima reč, sve što je preventivno moglo da se uradi, urađeno je, i uključene su sve bezbednosne strukture kako bi posetioci bili bezbedni – naglasio je šef obezbeđenja Egzit festivala, Dragan Lekić.

Posetiocima festivala savetuje se da na Petrovaradinsku tvrđavu dolaze ranije, kako bi se izbegle gužve, i naravno, da ne donose oružje i narkotike.

Osim policajaca i redara, na svakom ulazu na festival biće postavljeni i policijski psi, koji su obučeni za pronalaženje droge i eksplozivnih naprava.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Srbiji betanija Vreme u Novom Sadu isključenje vode NURDOR dan zaljubljenih bez vode Republički hidrometeorološki zavod bebe vremenska prognoza bez struje Sretenje novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad Elektrodistribucija Novi Sad matičar elektrovojvodina dan državnosti novosađani novi sad Spens JKP Vodovod i kanalizacija JGSP "Novi Sad" servisne informacije novi sad Srbija klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje jkp novosadska toplana Batut novorođenčad