MUP: Obavezna vakcinacija protiv korone za sve pripadnike policije

MUP: Obavezna vakcinacija protiv korone za sve pripadnike policije

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju zaštite zdravlja zaposlenih kao i u cilju stvaranja kolektivnog imuniteta, donelo je odluku da se svi pripadnici policije vakcinišu protiv korona virusa.

Imajući u vidu specifičnosti policijskih poslova i stalnog kontakta policije sa građanima, potrebno je da se svi pripadnici policije, osim onih kod kojih vakcinacija nije moguća iz zdravstvenih razloga, vakcinišu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se dalje navodi, vakcinacija protiv Kovida-19 je preporučena mera od svih relevantnih činilaca – Kriznog štaba za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

U saopštenju se napominje da su zaposleni u obavezi da, u skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu, sprovode sve preventivne mere bezbednosti i zdravlja na radu, kako bi sačuvali svoje zdravlje, kao i zdravlje drugih zaposlenih, prenosi N1.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Preporuka

  pre 924 dana i 7 sati

  Uzmite kinesku, sa njom nema problema, prirodna je, a obavezu ste ispunili.
  Kad počnemo proizvoditi naše, više neće kupovati kineske.
  Za rusku i efekte ruske, uvek imate vremena - proizvodićemo je.

  Oceni komentar:
  1
  4
 • ana

  pre 923 dana i 18 sati

  Sram da bude ovu državu! Vrh države krši odnovna ljudska prava garantovana međunarodnom konvencijom i Ustav RS! Fašizam! Ko ima prava da prisilno vakciniše?

  Oceni komentar:
  3
  2