MUP: Oprez pri paljenju vatre na izletištima

MUP: Oprez pri paljenju vatre na izletištima

Sektor za vanredne situacije uputio je apel građanima koji se odluče da Prvi maj proslave u nekim od izletišta da, prilikom pripreme hrane i paljenja vatre na otvorenom, budu krajnje oprezni i da poštuju Zakon o zaštiti od požara.

- Podsećamo građane da pre paljenja vatre obezbede mesto, da očiste okolinu od zapaljivih materijala, da sa sobom obavezno ponesu vodu i da mesto na kome pripremaju hranu ne napuštaju dok se sa sigurnošću ne uvere da je vatra ugašena i da usled duvanja vetra, neće doći do eventualnog širenja požara – istakao je komandant Vatrogasno-spasilačke brigade u Beogradu Mile Jovičić.

On je upozorio da je Zakonom zabranjeno paljenje vatre u šumama, osim na mestima koja su unapred određena za tu namenu.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavestilo je građane da ukoliko uoče požar, odmah obaveste MUP – Sektor za vanredne situacije, odnosno najbližu šumsku upravu.

Nacionalni park "Fruška gora" saopštio je da je sve spremno za proslavu Prvog maja i da će posetiocima pored svih uređenih ložišta na raspolaganju biti pripremljena drva. Posebno je istaknuto da je od izuzetne važnosti da se vatra nakon upotrebe obavezno ugasi.

Obezbeđene su i vreće za prikupljanje smeća i kontejneri za njihovo odlaganje.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan