MUP: Policijski čas protekle noći prekršilo oko 150 ljudi, broj krivičnih dela smanjen za 55 odsto

MUP: Policijski čas protekle noći prekršilo oko 150 ljudi, broj krivičnih dela smanjen za 55 odsto

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je prethodne noći mali broj građana kršio policijski čas – njih oko 150 na teritoriji cele Srbije.

Stefanović je, u izjavi za Televiziju Hepi, izrazio zahvalnost ogromnoj većini građana zbog toga što su odgovorni i disciplinovani, ukazavši pritom na važnost poštovanja mera socijalne distance u narednih sedam do deset ključnih dana.

On je naveo da je u MUP-u zaraženo oko šezdeset ljudi i da je najmanji broj njih među graničnim policajcima, objasnivši da su svi koji su bili u kontaktu sa zaraženima u samoizolaciji, koja za policiju traje 14 dana.

Od uvođenja vanrednog stanja, broj krivičnih dela smanjen je za 55 odsto, što je i očekivano, dodao je potpredsednik Vlade.

U najvećem padu je procenat sitnih krivičnih dela, a čak za oko 25 odsto smanjen je broj slučajeva porodičnog nasilja, rekao je Stefanović, istakavši da svako nasilje u porodici mora da se prijavi i da će policija reagovati na to.

On je napomenuo da će verovatno u jednom trenutku broj krivičnih dela biti u ponovnom porastu, ali i dodao da je policija spremna i za takvu situaciju.

Potpredsednik Vlade je još jednom apelovao na sve građane da, i pored razumljivog straha i besa u ovakvim okolnostima punim neizvesnosti, poštuju zabranu kretanja jer je ta mera doneta da bi se spasili životi.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan