MUP predstavio nove elektronske servise, izdavanje dokumenata u roku od 7 dana

MUP predstavio nove elektronske servise, izdavanje dokumenata u roku od 7 dana

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prezentovao je danas nove elektronske servise MUP-a kojima će, naveo je, uštedeti vreme građanima, a pružanje usluga biće brže i efikasnije.

Stefanović je novinarima kazao da je povodom početka turističke sezone MUP omogućio kamere na 13 graničnih prelaza, a da će uskoro biti i na svim ostalim prelazima.

Stefanović je rekao da svaki prelaz ima dve kamere, jednu za ulaz i drugu za izlaz, kao i da je dostupna svim korisnicima sistema mobilnih telefona Android, IOS i Majkrosoft.

On je kazao da je MUP obezbedio još jednu uslugu, a to je podnošenje zahteva i plaćanje karticom na jednom mestu u policijskoj stanici.

Ministar je rekao da će građani putem elektronskih obrazaca moći da izvade i uverenje o neosuđivanosti, koje to ministarstvo sprovodi zajedno sa Ministarstvom pravde, kao i da se godišnje izda oko 750.000 tih uverenja.

Stefanović je takođe dodao i da je od jula omogućeno i da se na šalterima policijskih stanica izjasne da li žele da im se vozačka dozvola dostavi na kućnu adresu.

Govoreći o zameni pasoša, Stefanović je kazao da je samo u februaru bilo oko 5.500 zahteva svakog dana zbog, kako je istakao, toga što je prošlo deset godina od početka izdavanja biometrijskih pasoša.

– Naši ljudi rade i subotom i nedeljom –  rekao je Stefanović i dodao da iako je bilo primedbi na sistem elektronskog zakazivanja, nijedan građanin nije bio vraćen.

On je rekao da se dokumenta izdaju u roku od sedam dana, što je, kako navodi, kraće od zakonskog roka.

– Molim građane za razumevanje – rekao je Stefanović povodom povećanog broja zahteva za izdavanjem novih dokumenata.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana i ispraćaja klisa servisne informacije izmena režima saobraćaja novosađani raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskopski znaci jkp lisje JGSP "Novi Sad" servisne informacije novi sad isključenje vode Isključenje struje novorođenčad Petrovaradin JKP Vodovod i kanalizacija novosadska policija bez struje isključenja struje elektrovojvodina bez vode matičar novi sad Spens sahrane novi sad horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište bebe betanija