MUP: Profesionalnim i efikasnim radom, policija sprečila nasilnu grupu demonstranata da izazove haos

MUP: Profesionalnim i efikasnim radom, policija sprečila nasilnu grupu demonstranata da izazove haos

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je laž da su juče u Novom Sadu pripadnici policije vršili nasilјe nad demonstrantima "od kojih je najmanje bilo Novosađana, a najviše iz Beograda, Požege i drugih gradova". 

Svi ti lažni navodi o srpskoj policiji koji dolaze od strane određenih medija, političara i nevladinih organizacija, imaju jedino za cilј da naruše ugled naših pripadnika i naše institucije – navodi se u saopštenju MUP-a. 

Oni ističu da je juče, "zahvalјujući profesionalnom i efikasnom radu pripadnika policije nasilna grupa demonstranata koju su činili i politički aktivisti, sprečena da sruši zaštitnu ogradu, upadne na sednicu Skupštine grada Novog Sada i izazove haos i nerede". 

FOTO i VIDEO: Koškanje i guranje između građana i policije na protestu ispred Skupštine Vojvodine


I pored toga što su demonstranti iskazivali nasilјe prema pripadnicima policije, tako što su ih gađali kamenicama, flašama, udarali ih raznim predmetima, polivali ih zelenom farbom i upućivali najpogrdnije psovke, pripadnici policije su sačuvali stabilan javni red i mir – ističu.

Policija će uprkos brojnim napadima i brojnim lažima izrečenim na njihov rad, počevši od one laži da nehumano postupa prema migrantima, pa sve do ove najnovije da je vršila nasilјe nad demonstrantima, nastaviti da svoj posao radi odgovorno, efikasno, savesno, u skladu sa zakonom, da čuva javni red i mir i da štiti građane i poredak, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Oceni vest:
3
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan