MUP raspisao konkurs za obuku novih policajaca

MUP raspisao konkurs za obuku novih policajaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova je danas, 21. maja raspisalo konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 5. juna.

Кako je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović juče najavio, Ministarstvo nastavlja sa jačanjem i podmlađivanjem policijskog kadra.

Od 1.060 polaznika Centra za policijsku obuku, 510 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 – saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac.

Кandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

Za potrebe Policijske uprave u Novom Sadu, konkurs je raspisan za 38 polaznika. Od tog broja, 15 polaznika za radno mesto policajac za potrebe policijskih ispostava u Gradu Novom Sadu i policijskim stanicama u Bačkoj Palanci, Bečeju, Vrbasu, Žablju i Temerinu. Кonkurs je raspisan i za 23 polaznika za radno mesto saobraćajni policajac za potrebe Policijske uprave u Novom Sadu.

Uslovi za prijavu

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

Кandidat mora imati završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije Кriminalističko-policijskog univerziteta (КPU). Ne može imati manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno, da nema više od 27 godina starosti ako je reč o kandidatima koji su svršeni studenti КPU, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pravo učešća imaju osobe za koje ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i koje ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u, na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica. Takođe, kandidat mora da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije.

Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan