MUP SAVETUJE: Kako prepoznati lažnog saobraćajca

MUP SAVETUJE: Kako prepoznati lažnog saobraćajca

Povodom jučerašnjeg hapšenja osumnjičenog D. T. (1978) iz Beograda koji se lažno predstavljao kao saobraćajni policajac i naplaćivanjem navodnih kazni oštetio veći broj ljudi, Ministarstvo unutrašnjih poslova savetovalo je građane na šta da obrate pažnju kako ne bi bili obmanuti.

Iz MUP, najpre, podsećaju građane da su saobraćajni policajci dužni da, prilikom obavljanja poslova kontrole i regulisanja saobraćaja na putevima, nose uniformu sa oznakama i pripadajućom opremom na propisan način.

- Na uniformi saobraćajnog policajca mora se na levoj strani, u visini grudi, nalaziti značka policije, dok se na desnoj strani, u visini grudi, nalazi oznaka sa prezimenom policijskog službenika sa brojem koji mora odgovarati broju službene legitimacije – objašnjava Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP.

On ističe da policijski službenici saobraćajne policije u kontroli saobraćaja moraju imati službenu značku sa službenom legitimacijom,  koja služi za identifikaciju i dokazivanje svojstva policijskog službenika.

- Takođe, posebno naglašavamo da građani, koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja prekoračenja brzine, imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kojem se jasno mogu videti vozilo kojim je učinjen prekršaj, registarski broj vozila, kao i bitna obeležja prekršaja, bilo da je prekršaj dokumentovan ručnim radarom ili radarom ugrađenim u vozila bez spoljnih obeležja policije – presretače, naglasio je Radenković.

On napominje i da policijski službenici u cilju otkrivanja, dokumentovanja i dokazivanja saobraćajnih prekršaja i drugih delikata, mogu koristiti vozila sa ili bez spoljnih obeležja policije, sa ugrađenim uređajima za utvrđivanje prekršaja u saobraćaju, kaže se u saoštenju MUP Srbije.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija dnevni horoskop bebe astrologija štrajk u pošti novosadsko porodilište bez vode tomislav mandić zodijak Elektrodistribucija Novi Sad betanija matičar novi sad horoskop vremenska prognoza novi sad novorođenčad sahrane novi sad pošte srbije gradonačelnik Miloš Vučević isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode Isključenje struje jkp lisje elektrovojvodina štrajk poštara obustava rada bez struje raspored sahrana novi sad