MUP: Šetnja kućnih ljubimaca i u nedelju od 8 do 10 pre podne

MUP: Šetnja kućnih ljubimaca i u nedelju od 8 do 10 pre podne

Kako je u jučerašnjem obraćanju javnosti najavio Aleksandar Vučić, građanima će ponovo će biti dozvoljeno izvođenje kućnih ljubimaca tokom policijskog časa, ali ovog puta u periodu od 23 do 1 sat iza ponoći.

Međutim, ovo neće biti jedini "vanredni termin" koji će oni dobiti. Naime, pošto je uveden duži policijski čas, od subote u 13 do ponedeljka u 5 sati, vlasnici će svoje ljubimce moći da prošetaju i nedeljom ujutro od 8 do 10 časova, a u trajanju od 20 minuta, saopšteno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici MUP-a Srbije.


Vlasnici ljubimaca, međutim, neće smeti da se okupljaju po grupama, kako su pojedinci do sad činili.

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Liman 3

  pre 206 dana i 7 sati

  A setanje dece??? I bebe vole setnju i prija im da zaspu, sta je sa nama koji smo roditelji???

  Oceni komentar:
  22
  10
 • aleks

  pre 206 dana i 5 sati

  divna vest...ziv nisam bio zbog kucnih ljubimaca...sad mi je laknulo...ma svi problemi su sad reseni!

  Oceni komentar:
  15
  11
 • Mi

  pre 205 dana i 23 sata

  Da li ce mup ovako objaviti od koliko do koliko seljaci mogu na njivu jer njiva ne moze da ceka isto kao sto i ljubimci moraju svoje potrebe da obave. Ispade to najvažnije. Ne moze neko da ceka sa odgovorima 48 sati, dok se s miluje neko iz ministarstva da odgovori i izda nekakvu potvrdu, lepo napisite zaustavljacemo traktore ili ne!

  Oceni komentar:
  10
  5
 • Marko

  pre 205 dana i 2 sata

  U ovoj državi vlasnici pasa očigledno imaju veća prava nego deca, penzioneri i bolesni. Ovo je diskriminacija građana Srbije najgore vrste, ne samo po moralnim već i po pravnim normama.
  Jasno je da kućni ljubimci imaju fiziološke potrebe i navike koje je teško promeniti, ali ne mogu se selektivno omogućavati bilo kakva prava i privilegije ikome, ako su ista uskraćena većini građana Srbije.
  Zato pozivam sve savesne, poštene i dobronamerne građane Srbije, da obavezno prijave nesavesne, bahate i bezobrazne vlasnike pasa komunalnoj i regularnoj policiji za svako krsenje propisa koji su trenutno na snazi - šetnja može da traje do 20 minuta, maksimalno 200 metara od mesta boravišta.
  Ne samo to, već i za svako kršenje zakona i kućnog reda, što se odnosi na ostavljanje psećeg izmeta, uriniranje po liftovima i hodnicima, besomučno lajanje u zgradama u vreme odmora ili noću, šetnju bez povoca, šetnju opasnih pasa bez brnjice, izazivanje straha kod ljudi na bilo koji način i napada na drugu životinju ili čoveka.
  Da ne bude bilo kakvih nesporazuma, nemam ništa protiv kućnih ljubimaca, samo pozivam na poštovanje zakona, propisa i građansku odgovornost.

  Oceni komentar:
  30
  5