MUP: Uhapšen saučesnik u ubistvu Vojislava Škrbića u "Gondoli"

MUP: Uhapšen saučesnik u ubistvu Vojislava Škrbića u "Gondoli"

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su noćas Miloša Buhu (46), osuđenog za krivično delo teško ubistvo nad Vojislavom Škrbićem, koje se dogodilo 22. maja 2014. godine.

Kako javlja MUP, Miloš Buha uhapšen je po poternici Višeg suda u Novom Sadu koji ga je u odsustvu osudio na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Za ovo krivično delo osuđen je i  Dušan Buha (28) iz Bačkog Dobrog Polja, uhapšen u junu 2014. godine.

Miloš Buha je sproveden u Okružni zatvor u Novom Sadu radi izdržavanja kazne zatvora.

VOJISLAV ŠKRBIĆ godinama je važio za jednog od najopasnijih ljudi u Novom Sadu i okolini. Njegovo ime se pominje i u "Beloj knjizi kriminala" MUP Srbije, gde je označen kao visokokotirani član nekoliko organizovanih kriminalnih grupa i kao jedan od glavnih distributera heroina u Novom Sadu i Vojvodini. Zbog naručivanja ubistva Branislava Jelačića, koje se dogodilo 11. maja 2004. godine u novosadskom restranu "Marina", Vojislav Škrbić je nakon četiri suđenja pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora, dok je neposredni izvršilac Čaba Der (26) iz Čantavira osuđen na 15 godina robije. Škrbić je s odsluženja te kazne izašao nekoliko meseci pre nego što je ubijen u "Gondoli".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan