MUP: Uhapšeno devet policajaca iz BG i NS

MUP: Uhapšeno devet policajaca iz BG i NS

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu posebnih odelјenja za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Beogradu i Novom Sadu, uhapsili su u dve odvojene akcije devet policijskih službenika, penzionisanog veštaka saobraćajne struke i jednog građanina zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela, saopštio je MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, u prvoj akciji, uhapšeni su policijski službenici Policijske stanice Zemun S.M. (40), B.M. (37) i M.Đ. (32) koji se sumnjiče da su određena lica proveravali kroz jedinstveni informacioni sistem MUP-a i informacije o njima dostavlјali fizičkim licima, koja su od njih te podatke zahtevala.

Osumnjičeni S.M. se tereti i da je zajedno sa policijskim službenikom Policijske stanice Surčin A.Ž. (40), koji je takođe uhapšen u ovoj akciji, skrivao tridesetogodišnjeg muškarca za kojim je bila raspisana potraga zbog izdržavanja kazne zatvora.

Oni se terete i da su uhapšenom građaninu Z.C. (53), koji se sumnjiči da je počinio krivično delo navođenje na overu neistinitog sadržaja, pomogli da tog muškarca prijavi na svoju adresu sa falsifikovanim dokumentima Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni policijski službenici S.M. i A.Ž. terete se i da su počinili krivično delo falsifikovanje novca, jer se sumnja da su u opticaj stavlјali falsifikovane novčanice od 50 evra.

Postoje osnovi sumnje da je S.M. počinio i krivično delo trgovina uticajem, tako što je posredovao da policijski službenik B.R. (37), koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, ne napiše kaznu za saobraćajni prekršaj osumnjičenom građaninu Z.C.

Osumnjičeni policijski službenici B.M. i M.Đ. terete se i da su zloupotrebili službeni položaj, tako što nisu zavodili prijave građana o počinjenom krivičnom delu prevare, već su oštećene spajali sa počiniocem krivičnog dela, koji je im je vraćao deo novca, a kako se sumnja,  jedan deo novca davao je i osumnjičenim policajcima.  

Takođe, B.M. i M.Đ se terete i za krivično delo primanje mita, jer su iz Jedinstvenog informacionog sistema MUP-a štampali podatke o saobraćajnim nezgodama i za 25.000 dinara mesečno prodavali uhapšenom veštaku saobraćajne struke u penziji P.K. (69), koji se sumnjiči za krivično delo davanje mita.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u ovoj akciji uhapsili su i policijske službenike Policijske stanice Zemun B.R. (50) i D.Z. (40), zbog postojanja osnova sumnje da su prilikom uviđaja, iz stana jedne pokojne osobe, ukrali 88.000 dinara.

U drugoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su policijske službenike Policijske uprave u Novom Sadu B.K. (34) i M.K. (34), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita.

Sumnja se da su oni u saizvršilaštvu od jednog učinioca prekršaja u saobraćaju zahtevali i primili 10.000 dinara kako ne bi preduzeli mere i radnje iz svojih nadležnosti.

Prilikom hapšenja, kod policijskih službenika je nađen novac koji su, kako se sumnja, uzeli od počinioca prekršaja.

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima. 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • vlada

  pre 26 dana i 17 sati

  Na kome se rednom broju rang liste za dodelu stanova, u Projektu izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, nalaze uhapšeni pripadnici MUP-a, njihov kolega iz Grocke i ostali - njima slični likovi MUP-a?

  Oceni komentar:
  0
  0
 • naucnik

  pre 25 dana i 23 sata

  To je samo kap u moru. Pa ceo sistem fukcioniše po istom scenariju, zapošljavanje, sudski procesi, visoko školstvo i lepeza svega i svačega, po sistemu ja tebi, ti meni
  Javna tajna, a svi znaju.Krade se po svim šavovima u državnim firmama, nameštaju tenderi. A ne rade i zarađuju ni za hleb i vodu.Idu na posao, sede i tračare, igraju igrice i švaleracija cveta bolje od posla. Ispijaju kafe, a platica sigurica.I šta da se dalje arče reči.Robija, robija iz raja izašla.A u svemu prednjače svi sa vrha lestvice, a priča se samo o sići i boraniji.Naravno ovi sa vrha imaju imunitet. Bljak, fuj, rigoleto.Uh.

  Oceni komentar:
  0
  0
novi sad isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Srbiji Isključenje struje Vreme u Novom Sadu novosađani zdravlje bez grejanja jp sportski i poslovni centar vojvodina elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenje grejanja betanija bebe bez vode isključenja struje vremenska prognoza Spens epidemija gripa Elektrodistribucija Novi Sad bez struje novosadska policija servisne informacije novi sad novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod jkp novosadska toplana