MUZIČKI KONKURS: Obradite pesmu britanskog sastava i snimite je u profesionalnom studiju

MUZIČKI KONKURS: Obradite pesmu britanskog sastava i snimite je u profesionalnom studiju

U utorak otvoren nagradni konkurs "Uticaji britanske muzike u Srbiji".

- Od prve “invazije” britanske muzike sa kraja pedesetih, Bitlmanije, gruvi šezdesetih, koloritnih sedamdesetih, rađanja panka, "kul Britanije" i brit-popa gotovo je nemoguće pronaći trenutak u modernoj muzici u kom Velika Britanija nije imala važan položaj i ogroman uticaj.  Teško je pronaći relevantan muzički bend u svetu, na vremenskoj liniji od polovine prošlog veka do danas, koji nije stvarao ili istraživao na temeljima nekog sastava iz Britanije – navodi se u saopštenju Studentskog kulturnog centra Novog Sada.

U sklopu programa obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa Ujedinjenog kraljevstva i Srbije – a na tragu nastupa brojnih  popularnih britanskih bendova u Srbiji, kao i važnih snimaka koje su jugoslovenski i srpski bendovi napravili u UK – Ambasada Velike Britanije u Srbiji i Studentski kulturni centar Novi Sad pozvali su autorske bendove iz Srbije da se jave s demo snimkom obrade jedne muzičke numere sastava iz Velike Britanije koji je na njih izvršio snažan kreativni uticaj.

Po zatvaranju konkursa, najzanimljivi i najbolji snimci omogućiće izabranim bendovima profesionalno snimanje obrade u studiju.

Rezultat konkursa biće predstavljen serijom nastupa i kompakt disk izdanjem, koje će pokušati da predstavi šarenolikost srpske scene na koju je britanska pop i subkultura ima(la) uticaj.

Konkurs je otvoren od 20. juna do 20. jula 2017. godine, a demo snimke bendovi mogu slati na i-mejl adresu .

Organizatori konkursa mole učesnike da uz demo snimak pošalju i kratak CV benda, kao i korisne linkove u vezi sa svojim stvaralaštvom.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored ispraćaja i sahrana Vreme u Novom Sadu jkp novosadska toplana sahrane servisne informacije novi sad elektrovojvodina matičar novi sad RHMZ servisne informacije gradsko groblje novosađani horoskop restorani novi sad isključenje vode bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe novorođenčad betanija raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija