Muzičko-baletska škola: Radovi neće stati ni tokom zime

Muzičko-baletska škola: Radovi neće stati ni tokom zime

Gradnja Muzičko-baletske škole s koncertnom dvoranom na Limanu 3 trenutno je u drugoj, najobimnijoj fazi radova.

Na gradilištu se upravo podiže konstrukcija trećeg sprata zgrade, pregrađuju se i malterišu zidovi i ugrađuje stolarija. Struja je uvedena, uskoro će i voda, a ugrađeni su i bunari za toplotne pumpe, uz pomoć kojih će se škola grejati.

- Možemo reći da smo sada na trećini druge faze, koja bi trebalo da bude gotova do 13. novembra naredne godine, s obzirom na to da je rok za završetak tih radova 14 meseci – objašnjava direktorka Muzičke škole "Isidor Bajić" Radmila Rakin Martinović.

Dodaje da nakon toga počinje treća faza, ujedno i najskuplja, jer se tada postavljaju pločice, sanitarije, podovi...

- Veoma smo zadovoljni tokom gradnje, i, nakon početnog kašnjenja zbog administrativnih poteškoća, sada sve ide po planu. Ako se tako nastavi, škola će u potpunosti biti gotova u zimu 2019. godine – kaže direktorka.

Glavni izvođač druge faze gradnje je firma "V. D. Konkord Vest" DOO iz Beograda, s novosadskim partnerima "Energotehnika – Južna Bačka", "Enerdži pro", "Tron teks" i "Intek" DOO, a ugovorena vrednost radova je 820 miliona dinara. Kako za "Dnevnik" kaže sagovornica, škola je pokrivena, te će se gradnja nastaviti tokom zime, ukoliko minus to dozvoli, a već sada se može naslutiti kako će gotova zgrada izgledati.

Inače, nova škola s koncertnom dvoranom, radnog naziva Novosadski umetnički centar, gradi se za učenike Muzičke škole "Isidor Bajić" i Baletske škole u Novom Sadu. Kapaciteti obeju ustanova zajedno će biti oko 2.000 učenika, a koncertno-produkcijska dvorana brojaće 428 mesta. Nova škola je projekat koji obe škole već dugo iščekuju, a njihovom izgradnjom taj deo Limana, ali i ceo grad, dobiće jedinstveni umetnički centar.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan