MZ "DETELINARA": Građani se žalili na nedostatak parking prostora, oštećene trotoare, pse lutalice...

MZ "DETELINARA": Građani se žalili na nedostatak parking prostora, oštećene trotoare, pse lutalice...

Кomisija za predstavke i predloge Skupštine Grada održala je sednicu sa prijemom građana u Mesnoj zajednici "Detelinara", gde su stanovnici tog dela grada, u neposrednom obraćanju, imali priliku da iznesu svoje predstavke i predloge.

Najčešće spominjani problemi s kojima se suočavaju građani Detelinare jesu problemi sa nedostatkom parking prostora, oštećenjima na trotoarima i stazama oko zgrada, ali su ukazali i na problem sve većeg broja pasa lutalica. Blizina pijace, kafići i lokali s "brzom hranom" najveći su razlog što se nesavesni vozači parkiraju na trotoare, zelene površine, pa čak i ispred samih ulaza, i tako otežavaju kretanje pešaka i stanara tih zgrada. To ujedno i oštećuje te površine i stvaraju se rupe, koje takođe ometaju kretanje. Neke od zgrada imaju problem neizgrađenih ili nedovršenih staza oko same zgrade, što prouzrokuje slivanje padavina ispod zgrade i stvara velike probleme tim stanarima.

Na sednicu su došli i predstavnici Hajduk Veljkove i Mikole Кočiša da, s jedne strane izraze zadovoljstvo što je JКP "Čistoća" raščistila zapušteno rastinje i uredila okolinu i što je popravljeno ulično osvetljenje, ali i da ponove svoje zahteve za izmeštanjem Metadonskog centra. Oni su naglasili da njihova okolina sada izgleda mnogo urednije i lepše, ali da je njihov ključni problem ostao nerešen. Prema njihovim rečima, i dalje imaju iste probleme sa narkomanskim zavisnicima, koji svakodnevno prave ispade, galame, svađaju se, neprimereno se ponašaju i javno se drogiraju ne prezajući od prolaznika.

Članice i članovi Кomisije doneli su zaključak da se o svim iznetim problemima upute dopisi nadležnim upravama i preduzećima, a o problemu izmeštanja Metadonskog centra planirano je da se napravi zajednički sastanak sa Pokrajinskim odborom za predstavke i predloge, javljeno je u saopštenju iz Skupštine Grada Novog Sada

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JGSP "Novi Sad" isključenja struje sahrane novi sad novosadsko porodilište novosadski sajam novosađani raspored sahrana novi sad Isključenje struje novorođenčad promenada isključenje vode jkp novosadska toplana servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo šoping centar promenada matičar novi sad Spens jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad KCV bebe elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja bez struje betanija novosadska policija bez vode klisa JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije