MZ "LIMAN": Komšije, predlozi i inicijative su dobrodošle

MZ "LIMAN": Komšije, predlozi i inicijative su dobrodošle

Od izbora za članove saveta mesnih zajednica prošlo je mesec dana. Poznato je da su nezavisni kandidati u ime svojih komšija uspeli da osvoje većinu u tri mesne zajednice, sve na Limanima locirane. To su MZ "Liman", MZ "Liman 3" i MZ "Ivo Andrić".

Takođe, građani su uspeli da uđu i u savete mesnih zajednica "Sava Kovačević", "Sonja Marinković" i "Dunav". Limanci (bez dvojke) očekuju da će novoformirani saveti osloboditi mesne zajednice od stranačke samovolje, otključati ih za građane, javno delovati u interesu komšija, poraditi na uređenju kraja, možda formirati radna tela, organizovati tribine, a što da ne i zborove građana. Logika i statut mesne zajednice govore da one jesu organizacije građana, pa samim tim je važno da se oni uključe u njihov rad i u mesnoj kancelariji okupljaju u što većem broju.

Do sada su Novosađani nailazili na zatvorena vrata u mesnim zajednicama, iako bi rad njihovih saveta morao biti javan. Od 2017. godine, udruženja građana u njima nisu mogla da održe nijedan događaj, niko nije znao šta se u njima dešava, a ne zaboravimo da su sve inicijative glatko odbijane, niti je bilo moguće sazvati zbor građana. Nadamo se da će se ovo promeniti.


Prva se oglasila Mesna zajednica "Liman" koja je za predsednika Saveta MZ izabrala Dragoljuba Perkovića, a Nenada Petrovića za potpredsednika. Ostali članovi i članice su Nataša Matijević, Aleksandra Marjanac, Blaženka Ivanović, Ranka Šepecanović, Nenad Babić, Miodrag Živančev, Ozren Lazić, Vladimir Ilić i Pavle Bikicki. Podsećamo da su u ovoj mesnoj zajednici ukupno upotrebljena 963 glasačka listića. Prosek glasova za SNS je bio 346, a za nezavisne kandidate 547 glasova. U Savetu je sedam nezavisnih kandidata.

Zahvaljujemo se svima koji su nam dali poverenje za ovaj odgovoran zadatak kao i svima koji su izašli na izbore. Trudićemo se koliko je u našoj moći da adekvatno predstavljamo interese i potrebe svih građana. U cilju obezbeđivanja javnog i transparentnog rada Saveta kao i uključivanja građana u naš rad, odlučeno je da pokrenemo Fejsbuk stranicu "MZ Liman 2021-2025" kao i da povratimo sajt naše mesne zajednice koji trenutno nije u funkciji ─ stoji u saopštenju Saveta MZ "Liman".

Dalje su naveli, da će se od 31. avgusta uvesti javni sastanci sa članovima Saveta, svakog utorka od 19 do 20 sati, u okviru kojih će se razgovarati o problemima, potrebama i potencijalnim inicijativama.

Ohrabrujemo vas da dolazite na ove sastanke kako bismo zajedničkim snagama radili u interesu naše mesne zajednice i izgradili njen značaj. Kancelarija mesne zajednice radi svakog dana, od 7.30 do 15.30 sati. Predlozi i inicijative su dobro došle ─ poručili su iz Saveta.Broj telefona MZ "Liman" je 021/455 098, nalazi se u Ulici Drage Spasić 1, a u funkciji je i mejl . Građani su već ostavili neke komentare na Fejsbuku, a većina se odnosi na komunalno uređenje i zelene površine.

Drago nam je što nam se obraćate sa predlozima i budite sigurni da će svaki od njih biti uzet u razmatranje i da ćemo pokušati da ih rešimo. Ove prepiske bi trebalo da budu podsticajne za sve vas, da se aktivnije uključite u rad MZ, a možda i razlog da svako u skladu sa sopstvenim mišljenjem učini korak ka boljitku, makar minimalnom, makar to bila i svakodnevna boca vode za žedne biljke ─ uzvratio je komšijama predsednik Saveta MZ "Liman", Dragoljub Perković.

Oceni vest:
9
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan