MZ "ŠANGAJ": Izgradnja kafilerije ugrozila bi kvalitet života u naselju

MZ "ŠANGAJ": Izgradnja kafilerije ugrozila bi kvalitet života u naselju

"Kako stvari sada stoje, kafilerija je sve dalje od nas..."

Ovako o najavama izgradnje kafilerije u naselju Šangaj za “Novosti” komentariše Dragomir Šušakov, predsednik lokalne mesne zajednice, navodeći pritom da bi uz fabriku "Lir" uskoro trebalo da počne da radi i distributivni centar jedne velike trgovačke kompanije, takođe u neposrednoj blizini lokacije gde su planeri već videli buduću spalionicu za životinje. A to je, opet, značajan argument više u borbi Šangajaca protiv gradnje ovakvog postrojenja, koje bi ugrozilo ekologiju i kvalitet života u ovom novosadskom naselju.

Ali, kako napominje prvi čovek MZ Šangaj, zvanična potvrda od gradskih vlasti da se od gradnje kafilerije odustalo – nije stigla.

- Prošlo je više od godinu dana od kada je gradnja spalionice najavljena. Uveren sam, stoga, da neće ni počinjati, tim pre što se ni pred odbornicima Skupštine grada nije našao ovakav predlog – ističe Šušakov.

Stanovnici Šangaja, naselja sa oko 520 domaćinstava, odnosno oko 2.600 stanovnika, pobunili su se još prošle jeseni protiv predloga nadležnih u gradu da se u njihovom okruženju sagradi kafilerija sa hladnjačom, koju je Naučni institut za veterinarstvo dobio kao donaciju Evropske unije.

Ova mogućnost pomenuta je, naime, prilikom posete gradonačelnika Miloša Vučevića Institutu, kad je rečeno da su se gradske vlasti obavezale da na lokaciji buduće kafilerije podignu hladnjaču za skladištenje životinjskog otpada.

- Lokacija spalionice animalnog otpada trebalo je da se nađe na dnevnom redu Skupštine grada još u prošlom sazivu, ali se to nije dogodilo – navodi Šušakov za "Novosti".

- Skupština se više puta sastajala i u novom sazivu, ali ovo pitanje nije pominjano. Naravno da smo spremni, ukoliko bi ovo postrojenje, ipak, počelo da se gradi, i na blokadu saobraćajnica i svaki drugi način da sprečimo gradnju ovakvog postrojenja, koje prati i nesnosan miris – dodaje predsednik MZ "Šangaj".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan