N1: Borislav Novaković podneo tužilaštvu dokaze protiv gradonačelnika i njegovog savetnika

N1: Borislav Novaković podneo tužilaštvu dokaze protiv gradonačelnika i njegovog savetnika

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu predao je Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, kako je rekao, nove dokaze koji gradonačelnika Miloša Vučevića i njegovog savetnika Slobodana Milića povezuju sa krivičnim delom trgovina uticajem, javljeno je na portalu televizije N1.

Tužilaštvu je, navodi se, Borislav Novaković predao bonitetni izveštaj kompanije "ES-Capital 2013 DOO", koja gradi naselje Telepska dolina, a čija je vlasnica i direktorka Milićeva supruga.

Drugi dokument je poslovni profil Siniše Mićevića, vlasnika firme "Capitel light team DOO Veternik", i prema tvrdnji Novakovića, bliskog saradnika Vučevića i njegovog savetnika. Novaković tvrdi da je 2013. Milić toj firmi prepisao zemljište na Zrenjaninskoj petlji, koje je kasnije, u postupku eksproprijacije, otkupio Grad, saznaje N1.

Dokumente koje mu, kaže, dostavlja uzbunjivač iz Gradske kuće, do sada je objavljivao na društvenim mrežama, a ovo je prvi put da neke od njih predaje i Tužilaštvu.

Ranije je za N1 iz Tužilaštva potvrđeno da je 30. septembra protiv gradonačelnika i njegovog savetnika podneta anonimna krivična prijava, te da je u toku provera osnovanosti njenih navoda, prenosi portal  te televizije

Oceni vest:
16
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan