N1: Telenor i Telekom se udružuju protiv SBB-a

N1: Telenor i Telekom se udružuju protiv SBB-a

Vlast je osmislila način kako da uz pomoć Telekoma pokuša da uništi slobodne medije u Srbiji, piše N1.

U planu u koji je ova medijska kuća imala uvid, navodi se da će se Telekom udružiti sa Telenorom, češkog tajkuna Petra Kelnera, kako bi smanjio učešće SBB-a na tržištu ispod 30 odsto. Tako bi, smatraju u Telekomu, onemogućili finansiranje medija poput N1, Nove S, Sport Kluba.

Ovaj plan je predstavljen rukovodstvu državnog Telekoma i na njemu se, kako saznaje N1, radilo nekoliko meseci. Državna telekomunikaciona kompanija planira da Telenoru ustupi kompletnu infrastrukturu kablovske mreže i kompletan sadržaj kablovske televizije.

Ne krije se da državna kompanija planira da pomogne Telenoru da ostvari povećanje prihoda, povećanje korisnika a sve u cilju konačnog slamanja SBB-a što je, kako saznaje N1, glavni razlog sklapanja ugovora.

To praktično znači da se državni Telekom, prema evropskim normama, nelegalno udružuje sa jednom privatnom firmom, kako bi se uništila druga privatna firma. Telekom ne krije da se ide na urušavanje SBB-a, tako da ta kompanija padne na manje od 30 procenata tržišnog učešća, kako ne bi mogla da ulaže u programske sadržaje, naglašava N1.

Urušavanjem SBB-a Telekom će biti jedini u mogućnosti da stvara nove kanale i da tako zarađuje i od Telenora i od korisnika, dok Telekom planira da ima potpunu kontrolu Telenorovih korisnika.

Kome se žalio SBB  i ko treba da odobri ovaj dogovor između Telenora i Telekoma, pročitajte na sajtu N1.

Oceni vest:
14
12

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pinčika

  pre 263 dana i 22 sata

  Odlično! Nećemo gledati N1, Nova-s, SK...a pošto pametni i slobodnomisleći ljudi ne gledaju bljuvotine i lagarije na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, ostaje nam da se vratimo čitanju, šetnjama, rekreaciji, druženju sa prijateljima... i da na miru odlučimo kako ćemo glasati na sledeći izborima. Svako zlo ima svoje dobro.

  Oceni komentar:
  2
  41
 • Maja

  pre 263 dana i 19 sati

  Ovo je strašno. Dokle će oni ići...Kao Jutka kada je prekionuo emisiju da se ne sazna za njegove baljezgarije..Ovi su na istom nivou. Ja imam SBB jer oni u ponudi imaju N1, i uvek ću birati provajdera koji nudi N1 jer jedino tamo mogu da saznam šta se dešavama u ovoj kriminalnoj državi. Strašno je u šta se ova država pretvorila.

  Oceni komentar:
  14
  15
 • Novosadjanka

  pre 263 dana i 17 sati

  Ja sam korisnik Telenora već deceniju, ali ako oni samo pokušaju da sruše SBB, čiji sam korisnik MNOGO duže, i pokušaju da nas spreče da gledamo šta god mi želimo, da se uvede kontrola medija, da slušamo samo ono što nam dozvole, onda više neću biti korisnik TElenora. A sigurna sam da će i mnogi drugi da ih bojkotuju. Pokušajte da zamenite SBB, naći ćemo druge provajdere, nezavisne, ako srušite SBB. Jer ukidanje slobodnih medija vodi, ako već nije, u fašizam. Ja ću da gledam šta god ja želim, i niko u tome ne može i ne sme da me spreči. Čak i ako je sadržaj štetan, to ću JA svojim umom da procenim. Mi nismo svi kompletni debili i polupismeni zadrti ljudi, i ne možete da nas preko noći pretvorite u takve ukidajući nam sve izvore informacija osim onih direktno sa vrha države. Ako nećete da nas pustite da mislimo svojim glavama, ako hoćete da nam ukinete mogućnost da gledamo i slušamo šta mi hoćemo, šta mi tražimo u takvoj državi? DA li je nečiji cilj da ostanu samo polupismeni, neobrazovani i politički podobni u Srbiji?

  Oceni komentar:
  6
  16
 • Petr kelner

  pre 263 dana i 15 sati

  Gasim mts uskoro sbb stize

  Oceni komentar:
  5
  13
 • Ljuba Truba

  pre 263 dana i 14 sati

  ok, samo ne razumem jednu stvar. Ako SBB padne na ispod 30% trzisnog ucesca onda ne mogu da finansiraju medijske sadrzaje? Zasto??? pravno ne mogu ili nemaju za to finansijski interes??? Pa ako zele nezavisnost medija u Srbiji toliko koliko tvrde, mogu malo i da se ''pruze'' i finansiraju i sa manjom zaradom. Ili su u krajnjoj liniji samo pare u pitanju. Jedni uzimaju pare od onih koji su za vlast... drugi od onih koji opoziciono razmisljaju... a mi ovce u toru, ravrstani cekamo na shishanje.... e voleo bih da neko odgovori posto ne razumem zaista... a N1 ne daje bas uverljivo objasnjenje.

  Oceni komentar:
  1
  14
 • J

  pre 263 dana i 11 sati

  Kao neko ko je vise godina radio u Telenoru..

  Da li iko od vas misli zasta da je bilo kojoj korporaciji, nebitno da li telekomunikacionoj ili iz druge branse stalo do njihovih korisnika? Bas ih briga, bitan im je iskljucivo profit. Zar mislite da u Telenoru nisu racunali na odliv korisnika u slucaju spajanja i zar mislite da im ista da "steta" na neki nacin nece biti nadoknadjena? Njima je iz strateskih razloga bitno da se udruze sa Telekomom i to ce i uciniti. Eno Telenor malocas na FB pustio post u vezi sa ovim, 4 recenice - nista rekli nisu, kao i svaki PR. korisnik sam VIP-a maltene otkako korisim mobilni (bio i dok sam radio u Telenoru), daleko od toga da su sjajni ali su najmanje smece u odnosu na sva tri. Kazu bitni su im korisnici u Telenoru a svi znaju da recimo prodavci imaju najbolji target kada prodaju odnosno zakljuce novi ugovor a najmanji kada obnove postojeci ugovor bez telefona - toliko cene stare korisnike. Telenor godinama prica pricu kako pruza neki kvalitet i da su zbog toga "druga prica" (citaj skuplji) a kao neko sa druge strane - ne pruzaju oni nista, vec imaju jaku spregu sa biznis korisnicima koji im nadoknadjuju taj profit. Nadam se da ce neko iz SBB-a da ozbiljno porazmisli o tome da pokrene uslugu mobilne telefonije koja ce biti zadovoljavajuceg kvaliteta pa da svi predju kod njih. Sramotno sta se desava u zemlji u kojoj zivimo. Jos jedan dokaz da svako ko ima imalo mozga treba da ode iz ove zemlje.

  Oceni komentar:
  1
  9