Na Dan državnosti peti protest "1 od 5 miliona" u Novom Sadu

Na Dan državnosti peti protest "1 od 5 miliona" u Novom Sadu

"Dan državnosti je i povod i najbolja prilika da o odnosu sadašnje države prema njenim građanima govore ljudi iz različitih profesija i društvenih grupa, a koji redovno učestvuju na protestima", najavili su organizatori.

Protest "1 od 5 miliona – Stop krvavim košuljama" biće nastavljen u Novom Sadu na Dan državnosti Srbije, u petak 15. februara. Okupljanje je na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u 18 časova.

O tome zašto su izašli na ulicu govoriće profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Jelena Kleut, svojevremeno istaknuta aktivistkinja "Otpora", poljoprivrednik Slavko Vukov, aktivan učesnik svih građanskih protesta na ulicama od 1996. godine i penzioner Mile Delić, koji je široj javnosti postao poznat kada je vođi režima Aleksandru Vučiću vratio 5.000 dinara koji su isplaćeni svim penzionerima i koji svakog meseca šalje pismo Vučića u kojem ga obaveštava o tome koliko mu je nezakonito zakinuto od penzije.

Građani i građanke će nakon skupa krenuti u protestnu šetnju. Kolona će najpre ići Bulevarom Mihajla Pupina, pa će skrenuti u ulicu Žarka Zrenjanina i nastaviti Stražilovskom, da bi onda ulicom Maksima Gorkog, Bulevarom oslobođenja i Jevrejskom ponovo došla do Pozorišnog trga, naveli su organizatori.

Oceni vest:
6
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan