Na deponiju stigla nova mašina za sabijanje otpada

Na deponiju stigla nova mašina za sabijanje otpada

JKP „Čistoća“ dobila je novu mašinu vrednu 35 miliona dinara, uz pomoć koje će radnici sabijati otpad na Gradskoj deponiji.

Direktor JKP „Čistoća“ Vladimir Zelenović je istakao da je dolaskom na čelo preduzeća zatekao veliki broj neispravnih komunalnih vozila, a da su radne mašine na deponiji bile stare više od dve decenije, te usled čestih kvarova nisu u funkciji i predstavljaju veliki trošak zbog nabavke rezervnih delova.

– Novi kompaktor je najsavremeniji na tržištu komunalnih radnih mašina,  ima mogućnost da obrađuje od 57 do 60 tona otpada na čas, što će omogućiti kvalitetnije deponovanje otpada. Mašina je jednostavna za eksploataciju, pa je samim tim i jeftinije održavanje – izjavio je Zelenović.

Pomoćnik gradonačelnika za komunalni sistem i energetiku mr Dragan Božić je naglasio da je JKP “Čistoća” jedno je od najvažnijih komunalnih preduzeća za funkcionisanje grada.

– U cilju unapređenja upravljanja komunalnim otpadom, na Gradsku deponiju   stigla je nova radna mašina za sabijanje otpada – kompaktor  u vrednosti od 35 miliona dinara. Nabavku kompaktora obezbedio je Grad, i na taj način uložio velika sredstva, kako bi radom mašine na sabijanju otpada, produžili vek trajanja gradske deponije. Grad je prošle godine obezbedio novac za nabavku i postavljanje 96 podzemnih i 800 nadzemnih  kontejnera, dva autosmećara, jedne autočistilice i kompaktora. Vrednost realizovanih investicija za JKP “Čistoća” je 165 miliona dinara za 2015, a za 2016. godinu predviđeno je da se investira u nabavku autočistilice i još podzemnih kontejnera koji su svakako, u praksi pokazali kao najbolje posude za odlaganje otpada – rekao je Božić.

Zelenović je rekao i da je u ovoj godini planirana kupovina na lizing osam kamiona, dve autočistilice, jednog kamion za nošenje kontejnera i jedne mini kombinovana radna mašina za deponiju. „Čistoća“ će od svojih para obnoviti vozni park koji će biti bogatiji za kamion za pražnjenje korpi, autosmećar, kamion za nošenje abrol kontejnera, kombinovanu radnu mašinu i novi kontigent nadzemnih kontejnera.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan