Na Detelinari u planu izgradnja velikog stambeno-poslovnog centra

Na Detelinari u planu izgradnja velikog stambeno-poslovnog centra

Preduzeće "Bobar gradnja" doo iz Novog Sada planira gradnju kompleksa stambeno-poslovnog centra na uglu ulica Braće Popović i Branka Bajića, u neposrednoj blizini Novosadskog sajma.

Predviđeno je da se sastoji od sedam lamela u vidu otvorenog bloka u pravcu Ulice Branka Bajića, a zatvorenog prema Ulici Braće Popović i planiranoj blokovskoj saobraćajnici, piše portal Ekapija.com.
 
Planirano je ukupno 26 poslovnih jedinica (13 lokala i 13 poslovnih apartmana), kao i 242 stana. BRGP objekta je 27.970 m². Ukupno će biti 322 parking mesta.

 
 

Poslovni deo
 objekta je organizovan u većem delu prizemlja, kao i na tri spratne etaže lamele 7. Stambeni deo objekta je organizovan u spratnim delovima lamela 1 - 6, i na IV-VII spratovima lamele 7.
 
Podrum je namenjen za smeštaj tehničke opreme i za organizaciju mirujućeg saobraćaja - garaže. Ispod lokala br. 12 u lameli 7 je predviđen priručni magacin koji je direkno povezan sa pripadajućim lokalom. U "mrtvim prostorima" etaže je projektovano nekoliko stanarskih ostava.
 
spratnom delu objekta planirani su stanovi. U lameli 1 ima 38 stanova, u lameli 2 ima 40 stanova, u lameli 3 ima 32, u lameli 4 ima 45, u lameli 5 ima 37, u lameli 6 ima 37 stanova. U lameli 7 je od I-IV sprata organizovano 13 poslovnih apartmana, a od V-VII sprata se nalazi 13 stanova.
 
Strukture stanova su od dvosobnih do petosobnih, a prosečna neto površina stambene jedinice je 67 m².

Svaka lamela planirana je da ima poseban pešački ulaz u prizemlju
 
Parkiranje automobila će biti rešeno u okviru objekta i to u podzemnoj (258 PM) i prizemnoj garaži (64 PM). Idejnim rešenjem je predviđeno ukupno 322 parking mesta od kojih najmanje 16 (5%) zadovoljava uslove pristupačnosti osobama sa invaliditetom. U daljoj razradi projekta je moguće ukidanje pojedinih parking mesta zbog zahteva tehničke opreme ili statičkog rešenja objekta, s tim da broj ostvarenih parking mesta neće biti manji od 303 što bi zadovoljilo minimalne potrebe objekta.
 
 
Oceni vest:
4
14

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sir Oliver

  pre 270 dana i 14 sati

  Lepo je to, ali kad se planira rušenje tog što će izgraditi firma "Bobar gradnja", kako bi se izgradilo na tom mestu nešto još lepše velelepnije, betonskije i staklenije, neka Detelinara u vazduhu na primer?
  Nismo još dovoljno ptica pobili stopsol staklima, za sada je samo Bulevar nečijeg Oslobođenja poznat kao klanica za ptice.
  Jer, sirote od stakala misle da je nebo, pa se zaleću, i to im bude poslednji let.

  Oceni komentar:
  9
  36
 • NV

  pre 270 dana i 14 sati

  Bravo konacno neko uz stanove planira I isti,pa I veci broj parking mesta!!!

  Oceni komentar:
  12
  9
 • Podbarac

  pre 270 dana i 13 sati

  Preko 200 stanova, plus poslovni apartmani, plus lokali -a parkinga nigde!?! Garaze se prodaju, ne resavaju problem parkiranja.A ni na grafickom prikazu kompleksa nem ni jednog jedinog drveta!?!! Bravo urbanisti! Vazno da ce svako od nadleznih dobiti svoj deo, na racuu ili u naturi...

  Oceni komentar:
  3
  36
 • Ljilja

  pre 270 dana i 7 sati

  Prateći sadržaji kao što je biciklana zajednička prostorija za kućni savet i hobi za decu i stare u zimskom periodu.prostorija za higijeničarku i td vidim da nije predviđeno a verujte neophodno je.

  Oceni komentar:
  2
  16
 • Novosadjanja

  pre 270 dana i 5 sati

  Dosta vise sa tom gradnjom i betonom! Treba nam park i zelenilo a ne jos betona! Grad je prenaseljen, nema vise mesta, dosta cenatara, i velikih zgrada i betona! Muka mi je sta se radi od ovog nekad prelepog grada. Istinski mi je muka. Urbanizam kompletno treba otpustiti jer rade protiv svih nas, samo za svoje dzepove. Kompletan Urbanizam GUP otpustiti i jos kazniti i uposliti prave strucnjake a ne ove sto samo uzimaju novac i uruznjavaju grad.

  Oceni komentar:
  3
  37
 • Bikkojileži

  pre 269 dana i 14 sati

  Čekajte malo, pa ta parking mesta nece biti dostupna svima.I ona su za prodaju.Šta je sa parkingom ispred i oko zgrade za sve ostale koji se tu nadju

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Branimir

  pre 269 dana i 7 sati

  Ništa niste napisali o parkinzima izvan zgrada u kojima su predviđena garažna mesta.
  U zgradama u ulici Branka Bajića takođe postoje garaže a parkinzi duž ulice su prepuni.
  Da ne spominjem situaciju sa parkiranjem u vreme održavanja sajamskih priredbi.
  I, da li neko uopšte razmišlja o parkinzima za posetioce Sajma?!

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Dobrila

  pre 269 dana i 6 sati

  U je....... ništa od ovog naroda: svest 0.
  Odavde jedino bežati jer će biti gore nego u najsiromašnijim delovima Indije. Dok su ovi na vlasti, ima samo da smrdimo. Ovi je......, a stoka ćuti i prima još i još i još ........

  Oceni komentar:
  1
  4
 • @Dobrila

  pre 269 dana i 3 sata

  Stoka jos pita, ima li jos? :)

  Oceni komentar:
  2
  3
 • Narod očekuje držanje za ruke i pesmice u zalasku Sunca

  pre 269 dana i 2 sata

  Ne brinite se, veoma brzo će rat i sve će biti poremećeno.
  Nakon tog rata zlo i prevara neće imati više nikakvu šansu.

  Oceni komentar:
  3
  2
 • Tri u jedan

  pre 269 dana i 12 minuta

  Rasteretiti saobraćaj izgradnjom nadvožnjaka nad sajmom i spojiti ul Branka Bajića sa ul Novosadskog sajma, povećati prostor za parking u na početku i kraju nadvožnjaka i urediti zelenu površinu sa puno zelenila.....

  Oceni komentar:
  1
  3