Na Detelinari zapaljen automobil svedoku na suđenju za korupciju

Na Detelinari zapaljen automobil svedoku na suđenju za korupciju

Svedoku koji je pomogao u otkrivanju korupcije u inspekcijskoj službi u Novom Sadu, sinoć, 10. oktobra, zapaljen je automobil.

Kako se navodi, automobil uzbunjivača Zorana Pandurova je zapaljen prošle noći, oko tri sata, ispred njegovog stana na Detelinari. U nesreći niko nije povređen, a oštećeno je još jedno vozilo ispred zgrade i čula se jaka eksplozija.

Širenje vatre sprečili su vatrogasci, ali je šteta na automobilu, koji je star sedam godina, ogromna.

U policijskoj stanici na Detelinari su kazali da "predmet još nije zaveden i da još uvek nije određeno koji će inspektor raditi na njemu". Slična situacija je i u tužilaštvu, jer dežurni tužilac nije bio u kancelariji, a u pisarnici ovaj predmet još uvek nije ni zaveden.
 
Pandurov je pomogao koleginici Mariji Beretki da 2015. godine prijavi koruptivne radnje načelnika Uprave za inspekcijske poslove Vladimira Balabana i njegovog zamenika Dejana Šijaka, zbog čega su oni smenjeni u julu ove godine. On smatra da razlog podmetanja požara treba tražiti upravo u činjenici da je doprineo razotkrivanju korupcije.
 
Apelacioni sud je u julu ove godine doneo prvu pravosnažnu presudu za lice povezano sa uzbunjivačem, a u korist Zorana Pandurova u procesu protiv gradske uprave Novog Sada. Utvrđeno je da se Gradska uprava svetila uzbunjivačima jer su ukazivali na korupciju.
 
Uz objavu pravosnažnih presuda po Zakonu o zaštiti uzbunjivača, Viši sud u Novom Sadu naložio je i da se Mariji Beretki i Zoranu Pandurovu isplate novčane nadoknade zbog povrede časti i ugleda i pretrpljenih duševnih bolova. Njih dvoje su sada svedoci u krivičnom postupku koji se za zloupotrebu službenog položaja vodi protiv njihovog bivšeg šefa Vladimira Balabana.
 
Originalni izvor: Pištaljka.rs
Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan