Na Detelinari zapaljen automobil svedoku na suđenju za korupciju

Na Detelinari zapaljen automobil svedoku na suđenju za korupciju

Svedoku koji je pomogao u otkrivanju korupcije u inspekcijskoj službi u Novom Sadu, sinoć, 10. oktobra, zapaljen je automobil.

Kako se navodi, automobil uzbunjivača Zorana Pandurova je zapaljen prošle noći, oko tri sata, ispred njegovog stana na Detelinari. U nesreći niko nije povređen, a oštećeno je još jedno vozilo ispred zgrade i čula se jaka eksplozija.

Širenje vatre sprečili su vatrogasci, ali je šteta na automobilu, koji je star sedam godina, ogromna.

U policijskoj stanici na Detelinari su kazali da "predmet još nije zaveden i da još uvek nije određeno koji će inspektor raditi na njemu". Slična situacija je i u tužilaštvu, jer dežurni tužilac nije bio u kancelariji, a u pisarnici ovaj predmet još uvek nije ni zaveden.
 
Pandurov je pomogao koleginici Mariji Beretki da 2015. godine prijavi koruptivne radnje načelnika Uprave za inspekcijske poslove Vladimira Balabana i njegovog zamenika Dejana Šijaka, zbog čega su oni smenjeni u julu ove godine. On smatra da razlog podmetanja požara treba tražiti upravo u činjenici da je doprineo razotkrivanju korupcije.
 
Apelacioni sud je u julu ove godine doneo prvu pravosnažnu presudu za lice povezano sa uzbunjivačem, a u korist Zorana Pandurova u procesu protiv gradske uprave Novog Sada. Utvrđeno je da se Gradska uprava svetila uzbunjivačima jer su ukazivali na korupciju.
 
Uz objavu pravosnažnih presuda po Zakonu o zaštiti uzbunjivača, Viši sud u Novom Sadu naložio je i da se Mariji Beretki i Zoranu Pandurovu isplate novčane nadoknade zbog povrede časti i ugleda i pretrpljenih duševnih bolova. Njih dvoje su sada svedoci u krivičnom postupku koji se za zloupotrebu službenog položaja vodi protiv njihovog bivšeg šefa Vladimira Balabana.
 
Originalni izvor: Pištaljka.rs
Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad OK Vojvodina bez vode vremenska prognoza betanija Republički hidrometeorološki zavod odbojka Novo naselje novosadsko porodilište Isključenje struje isključenje vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pivo bez struje novosađanin veternik servisne informacije novi sad Vreme u Novom Sadu bebe JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Srbiji klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani prognoza vremena isključenja struje novosadska policija porodilje elektrovojvodina Petrovaradin telep