Na dnevnom redu sednice Skupštine Grada oko 70 tačaka, raspravljaće se i o kadrovskim rešenjima

Na dnevnom redu sednice Skupštine Grada oko 70 tačaka, raspravljaće se i o kadrovskim rešenjima

Sednica Skupštine Grada Novog Sada, treća po redu, održaće se u petak, 2. oktobra, a na Dnevnom redu biće oko 70 tačaka, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.

Ona je, kao najbitnije tačke Dnevnog reda izdvojila Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Novog Sada za prošlu godinu, istovremeno ustvrdivši da će se na Dnevnom redu sednice naći izveštaji poslovanja gradskih preduzeća i ustanova za 2019, te izveštaji navedenih ustanova za prvih šest meseci ove godine.

– Nakon konstitutivne, a potom i prethodne sednice, kada su izabrani gradonačelnik, njegov zamenik i članovi Gradskog veća, pred nama je sednica sa nešto više tačaka Dnevnog reda. To je pokazatelj da se nakon lokalnih izbora gradski parlament vraća u svoj ustaljeni ritam – ocenila je predsednica novosadskog parlamenta.

Ona je dodala da će odbornici i odbornice raspravljati i o kadrovskim rešenjima, odnosno o imenovanju v.d. direktora "Novosadske toplane", "Informatike", "Tržnice" i Stambene agencije.

– Kao tačku bih izdvojila Odluku o uspostavljanju saradnje između Grada Novog Sada i Administracije Petrogradskog rejona Sankt-Peterburga, što je pokazatelj da Novi Sad širi svoj krug prijatelja, čime jedni druge podstičemo na saradnju, kako sada tako i u budućnosti – zaključila je Marinković Radomirović.


Predsednica gradske skupštine se osvrnula i na Predlog odluke o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, za školsku 2020/2021. godinu, precizirajući da Novi Sad nastavlja sa "podrškom darovitim studentima sa ciljem da i finansijskom podrškom podstakne vredne studente u svom trudu i radu."

Sednica Skupštine Grada Novog Sada, zbog epidemioloških mera, održaće se u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan