Na jesen 2021. godine od Novog Sada do Beograda vozom za 25 minuta

Na jesen 2021. godine od Novog Sada do Beograda vozom za 25 minuta

U martu počinju radovi na deonici brze pruge od Novog Sada do mađarske granice.

Potpredsednica Vlade Srbija i ministarka građevinarsva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s predsednikom kineske kompanije "Čajna rejlvej internešenel kompani" (CRIC) Jan Žongmin o realizaciji projekta modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte. Ona je istakla da je važno što je u poseti Srbiji predsednik kineskih železnica, sa kojim je dogovoren i početak radova na trećoj deonici od Novog Sada do granice sa Mađarskom, prenose "Večernje novosti".

U martu ove godine ćemo imati završena 34 kilometra levog koloseka na pruzi Beograd - Stara Pazova, do oktobra će biti gotov i desni kolosek, to je važno za Beograd i "Beovoz". Na jesen 2021. godine biće gotova deonica do Novog Sada, do kog ćemo iz Beograda stizati za 25 minuta. A u martu ove godine započećemo radove i na trećoj deonici od Novog Sada do granice sa Mađarskom, izjavila je Mihajlovićeva.

Jan Žongmin je rekao da se na terenu uverio da svi radovi teku po ugovorenoj dinamici.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Terminus

  pre 1233 dana i 9 sati

  Samo obezbedite I pružne prelaze...

  Oceni komentar:
  2
  4
 • realno

  pre 1233 dana i 5 sati

  Lazu da vreme leci sve...

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Novosadjanka

  pre 1233 dana i 5 sati

  Je l to znaci da voz od Marta never ici ni prema Subotici? Novi Sad je evropski grad kulture 2021. Vecina mladih Evropljana putuje Evropom vozom, a Novi Sad ce biti odscen vecim delom the godine. Zaista nemam reci.

  Oceni komentar:
  2
  10