Na Klisanskom putu velike probleme stvaraju i teretnjaci i autobusi

Na Klisanskom putu velike probleme stvaraju i teretnjaci i autobusi

Iako na početku ulice stoji znak o zabrani saobraćaja za teretna vozila, Klisanskim putem svakog dana prođe veliki broj kamiona, kažu žitelji te ulice, saznaje RTV.

Teretnjaci im, kako tvrde, prave probleme, jer vibracije koje nastaju, oštećuju i put i kuće, a osim toga velika su i opasnost za pešake, jer nema pešačke staze.

Iako stara, kuća Marije Subić bila je u odličnom stanju sve dok Klisanskim putem nisu počeli da jure kamioni. Mesec i po dana trebalo je da kuća počne da puca, a kako Marija ističe, najviše je oštećen zid okrenut ka ulici, za koji, kako kaže, postoji mogućnost da se sruši i povredi prolaznike. Osim njene, ugrožene su i kuće njenih komšija.

Prema rečima još jednog žitelja te ulice, problem je nastao kada je saobraćaj preusmeren zbog radova na Sentandrejskom putu, te i gradski autobusi prolaze Klisanskim putem.

- Iako je postavljen znak koji tamo ima, ali tamo je ukraden, ali niko ne kontroliše kretanje kamiona koji masovno jure, zatim došlo je do masovnog ispucavanja rupa i ulice zbog čega nam se kuće tresu, pucaju zidovi. Mi smo više puta to apelovali, jednom je već bila blokada ali ništa se nije desilo tako da zbog toga zahtevamo da neko reaguje, da pokrpi rupe i da se premesti saobraćaj u Omladinsku ulicu - kaže Dragan Krstić.


Rešenje problema potražili su na nekoliko adresa, pisali su na adrese Mesne zajednice, Puteva Srbije, Grada. Saobraćajna policija je nekoliko puta izlazila na teren, ali problem nije rešen.

U Gradskoj upravi za saobraćaj, kako saznaje RTV, kažu da su po zahtevu građana, započeli sanaciju ulice, što će, kako kažu, biti završeno u narednom periodu.

Kako ističu, saobraćaj za kamione je zabranjen, a za kontrolu je nadležna policija. Što se gradskog prevoza tiče, biće izmešten kad bude završena rekonstrukcija Klisanskog mosta.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan