Na Klisi radno obeležen Svetski dan borbe protiv siromaštva (FOTO)

Na Klisi radno obeležen Svetski dan borbe protiv siromaštva (FOTO)

Ujedinjene nacije su proglasile 17. oktobar za Svetski dan borbe protiv siromaštva. Cilj obeležavanja tog dana jeste širenje svesti o važnosti borbe protiv siromaštva u svim zemljama, a naročito onima u razvoju.

Služba patronaže Doma zdravlja "Novi Sad" obeležila je radno Svetski dan borbe protiv siromaštva, i u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada danas je u prostorijama dispanzera "Klisa" podelila garderobu, higijenske setove i igračke za decu marginalizovanih porodica koje žive u ekstremnom siromaštvu.

U saradnji sa zdravstvenim medijatorkama za romsku populaciju nastaviće se podela navedene pomoći, navodi se u saopštenju DZNS.


Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku najveću stopu rizika od siromaštva imaju osobe koje žive u domaćinstvima sa dvoje odraslih i troje ili više dece, zatim mladi od 18-24 godine i mlađi od 18 godina.


– Patronažne sestre se svakodnevno, realizujući svoje redovne aktivnosti, susreću sa porodicama koje nemaju osnovna sredstva za život. Povezujući ugrožene porodice sa Crvenim krstom i nevladinim humanitarnim organizacijama, borimo se protiv siromaštva kako bi svi ljudi imali dostojanstven život a deca zdravo odrastala u podsticajnom okruženju –
kažu u Domu zdravlja "Novi Sad", apelujući ovom prilikom na 
sve ljude dobrog srca da uzmu učešće u borbi protiv siromaštva jer, ističe se – nečije malo nekome znači sve.


Građani čistu staru garderobu i dečje igračke mogu odneti u prostorije Crvenog krsta u Novom Sadu,.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan