Na kritičnim mestima u Kopernikovoj ulici ugrađivaće se slivnici

Na kritičnim mestima u Kopernikovoj ulici ugrađivaće se slivnici

U cilju obezbeđivanja lakšeg i bezbednijeg odvijanja saobraćaja u Кopernikovoj ulici, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) pokrenula je aktivnosti na rešavanju problema zadržavanja velike količine atmosferskih voda na kolovozu, saopšteno je danas iz pres službe Grada Novog Sada.

Kako se navodi, dok se ne steknu uslovi za kompletno uređenje ove ulice, što će uključiti i izgradnju atmosferske kanalizacije, kao privremeno rešenje biće izvršeno odvođenje površinskih voda ugradnjom slivnika na kritičnim mestima.

Ekipa nadležnog preduzeća JКP "Put", uz kontrolu nadzornog organa Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, izvršila je snimanje na terenu i na osnovu dobijenih rezultata određene su tačne lokacije za postavljanje sedam slivnika, kažu u UGZI.

Trenutno je u toku nabavka potrebnog materijala, a sami radovi na izgradnji slivnika biće izvedeni čim nastupe povoljne vremenske prilike.

- Uklanjanjem prekomernih količina atmosferske vode stvoriće se uslovi da se, u okviru redovnog održavanja putne infrastrukture, izvrše i radovi na sanaciji kolovoza u Кopernikovoj ulici – navode iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan