Na kritičnim mestima u Kopernikovoj ulici ugrađivaće se slivnici

Na kritičnim mestima u Kopernikovoj ulici ugrađivaće se slivnici

U cilju obezbeđivanja lakšeg i bezbednijeg odvijanja saobraćaja u Кopernikovoj ulici, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) pokrenula je aktivnosti na rešavanju problema zadržavanja velike količine atmosferskih voda na kolovozu, saopšteno je danas iz pres službe Grada Novog Sada.

Kako se navodi, dok se ne steknu uslovi za kompletno uređenje ove ulice, što će uključiti i izgradnju atmosferske kanalizacije, kao privremeno rešenje biće izvršeno odvođenje površinskih voda ugradnjom slivnika na kritičnim mestima.

Ekipa nadležnog preduzeća JКP "Put", uz kontrolu nadzornog organa Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, izvršila je snimanje na terenu i na osnovu dobijenih rezultata određene su tačne lokacije za postavljanje sedam slivnika, kažu u UGZI.

Trenutno je u toku nabavka potrebnog materijala, a sami radovi na izgradnji slivnika biće izvedeni čim nastupe povoljne vremenske prilike.

- Uklanjanjem prekomernih količina atmosferske vode stvoriće se uslovi da se, u okviru redovnog održavanja putne infrastrukture, izvrše i radovi na sanaciji kolovoza u Кopernikovoj ulici – navode iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode Isključenje struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević intervju klisa bez struje isključenja struje izmena trase autobusa elektrovojvodina bez vode bebe raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje novosađani Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu servisne informacije jkp novosadska toplana JKP Vodovod i kanalizacija izmena režima saobraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija horoskop novosadska policija servisne informacije novi sad mural raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište JGSP "Novi Sad" novorođenčad sahrane novi sad