Na lečenju u KCV najviše pacijenata u dobi između 40 i 60 godina

Na lečenju u KCV najviše pacijenata u dobi između 40 i 60 godina

Na lečenju od korona virusa u Kliničkom centru Vojvodine najviše je pacijenata od četvrte do šeste decenije života. Oni koji su u jedinicama intezivne nege su isključivo nevakcinisani.

To je jutros izjavila direktorka Kliničkog centra Vojvodine profesorka Edita Stokić i dodala da je tokom poslednjih nedelja i dana broj pacijenata koji su zatražili pomoć zbog infekcije Kovida-19 povećan, a veći je i broj onih koji se hospitalizuju.

− U KCV trenutno je na lečenju 86 kovid pacijenata, a 13 se nalazi na mehaničkoj ventilaciji, što nas je nateralo da obezbedimo dodatne kapacitete, i sada imamo tri jedinice intezivne nege i tri poluintezivne. Imamo i slučajeve da je više članova iste porodice na bolničkom lečenju, ali i dve trudnice. Najveći broj pacijenata je nevakcinisan ili je primio samo jednu dozu. Nijedan pacijent koji je na intezivnoj nezi nije vakcinisan. Moramo shvatiti da je vakcinacija jedina mera sprečavanja obolevanja i širenja infekcije Kovid-19 i to je jedina mera koja može da prekine epidemiju – rekla je direktorka.

Ona je upozorila da je među obolelima sve više mladih i sa težom kliničkom slikom. Napomenula je da će uskoro biti otvorena kovid bolnica u Novom Sadu koja će imati 616 postelja i biće opremljena savremnom dijagnostičkom opremom, imaće porođajnu salu, angio salu, radiološko odeljenje i apoteku sa svim potrebnim lekovima, prenosi RTS.

− Najiskusniji lekari, anesteziolozi iz KCV predvodiće rad u ovoj bolnici, a pridružiće im se i novozaposleni lekari i drugo medicinsko i nemedicinsko osoblje – poručila je doktorka.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ana

  pre 306 dana i 18 sati

  Lažete, doktorka. U novoj bolnici NEMATE NI JEDNOG ANESTEZIOLOGA i primaju se tek svršeni studenti koji su do diplome uglavnom dolazili preko tate, mame i SNS-a. Nema ko da leči ovaj narod!

  Oceni komentar:
  1
  1